Verschrikkelijk ongeval in Esen, Diksmuide door onverantwoord rijgedrag

Esen/Diksmuide –

Zaterdagvoormiddag vond er een ernstig verkeersongeval plaats nabij het dorpje Esen, een deelgemeente van Diksmuide. Een bestuurder ramde vier voertuigen en een 61-jarige fietser, die ter plaatse overleed. Na het ongeval probeerde de bestuurder te vluchten, eerst met een van de betrokken voertuigen en vervolgens te voet. Omstanders konden hem echter tackelen en tegen de grond werken tot de politie arriveerde.

Fietser dodelijk geraakt

Bij het ongeval was een witte bestelwagen betrokken die in het midden van de weg reed. Na een botsing met een Citroën verloor de bestuurder de controle en raakte hij een geparkeerde camionette. Vervolgens kwam de bestelwagen tot stilstand op een Renault. Een achteropkomende Audi kon niet meer stoppen en belandde tegen de Renault. De fietser werd tijdens het ongeval geraakt door een van de betrokken voertuigen en overleed ter plaatse.

Shock voor andere bestuurders

Vier inzittenden van de betrokken voertuigen werden naar ziekenhuizen in Ieper en Torhout gebracht, maar zijn niet ernstig gewond. Het parket van West-Vlaanderen bevestigde dat de fietser, een 61-jarige man uit Diksmuide, ter plaatse overleed. Er is een deskundige en een wetsdokter aangesteld voor verder onderzoek.

Esenweg terug vrijgegeven

De Esenweg was urenlang afgesloten voor het verkeer. Brandweer Westhoek kwam ter plaatse voor signalisatie en ruimde het ongeval op. Rond 15 uur was de weg weer vrij. Onze diep medeleven met de betrokken familie van de fietser en iedereen die dit heeft moeten meemaken.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen www.westnieuws.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *