Vernieuwde inzameling van landbouwfolie in Maldegem

In een voortdurende poging om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, roept de gemeente Maldegem haar bewoners op om deel te nemen aan de inzameling van landbouwfolie. Met deze actie hopen ze een bijdrage te leveren aan een groenere wereld en een verminderde afvalberg.

Bijdragen aan een schonere wereld

Het groene hart van Maldegem klopt sterker dan ooit. Op dinsdag 5 en woensdag 6 september krijgen landbouwers en inwoners de unieke kans om hun gebruikte landbouwfolie in te leveren. De locatie? Het terrein naast het recyclagepark op de Steenhouwerslaan. De symboliek van deze daad? Een gezamenlijke stap naar een duurzamere toekomst.

Voorwaarden en specificaties

Voor een bijdrage van €25 per m³ (uitsluitend contant) kunnen inwoners hun gebruikte folie inleveren. Echter, zoals in alle goede verhalen, zijn er regels waaraan men zich dient te houden:

Geaccepteerd materiaal:

  • Veegschone landbouwfolie
  • Stretchfolie
  • Dikke kuil- of silofolie (zwart/wit)
  • Loopfolie van serres
  • Rek- of wikkelfolie (bijv. rond balen).

Niet geaccepteerd materiaal:

Vervuilde folie, aardbeienfolie, courgettefolie, vliesdok, geweven nylondoek, noppenfolie, netten, zeilen, big bags, harde kunststoffen en enkele types stretchfolie.

Voor een succesvolle inzameling moeten de folies borstelschoon, droog en in handzame pakketten worden aangeboden. Vervuilde of natte folie krijgt geen groen licht.

Openingstijden:

  • Dinsdag 5 september: 13:00 – 16:45 uur
  • Woensdag 6 september: 9:30 – 11:45 uur & 13:00 – 16:45 uur

De toekomst in zicht

Met 2024 in het vooruitzicht, brengen veranderingen in de inzameling van landbouwfolie een frisse wind. De aparte aanleveringsmomenten zullen vervallen. Hiermee zet Maldegem een volgende stap in een doorlopend streven naar verbeterde duurzaamheid en gebruiksgemak.

Contact en verdere informatie

Voor verdere details en vragen kunt u zich richten tot de bevoegde schepen Stefaan Standaert of de communicatieafdeling van het Lokaal Bestuur Maldegem onder leiding van Laura Hoebeke.

Tekst: Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be