Verloren stuur op de Ieperse Heerweg: een fatale afslag

Op de avond van 6 september 2023 verloor een 28-jarige vrouw uit Kortemark de controle over haar auto op de Ieperse Heerweg. Ze kwam tot stilstand in een gracht, zonder verwondingen, maar was onder invloed van alcohol. Haar rijbewijs is voor 15 dagen ingetrokken.

Een avondrit eindigt onverwachts

De kalmerende schemering op de Ieperse Heerweg werd op 6 september 2023, om precies te zijn om 19:12 uur, abrupt verstoord. Een jonge vrouw van 28 jaar uit het nabijgelegen Kortemark voerde haar reis voort langs deze route, richting haar vertrouwde thuishaven.

Een ongewild uitstapje

Maar het lot besliste anders toen zij bij huisnummer 26 een plotse manoeuvre naar links maakte. Haar auto, een verlengstuk van haarzelf, verloor het grip op de verharde weg en gleed af naar de onbewerkte berm. Het voelde als een momentopname, die fractie van een seconde, waarin het rubber van haar banden de ruwe rand van de oprit schampte, voordat de wagen tot stilstand kwam in een naastgelegen gracht.

Geluk bij een ongeluk

Het was een angstaanjagend tafereel voor de voorbijgangers, maar wonder boven wonder leed de vrouw geen fysieke schade. Echter, een ademtest onthulde een onheilspellende waarheid: alcohol vloeide door haar aderen. De positieve uitslag leidde tot de onmiddellijke intrekking van haar rijbewijs voor een periode van vijftien dagen.

Alcohol, de onzichtbare passagier

Het is een herinnering dat het leven op de weg onvoorspelbaar blijft, dat een enkel moment van afleiding of vermindering van het oordeelsvermogen desastreuze gevolgen kan hebben. En terwijl deze jonge vrouw de confrontatie met haar acties aangaat, blijft een cruciale les hangen: veiligheid eerst, voor jezelf en voor anderen.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be