Verkeersmaatregelen rondom Rammstein-concerten op 27 en 28 juni

De stad Oostende neemt uitgebreide verkeersmaatregelen om de Rammstein-concerten op 27 en 28 juni 2024 in goede banen te leiden. Verschillende straten krijgen een parkeerverbod, en de Duinkerkseweg wordt afgesloten voor verkeer. Extra maatregelen zijn van kracht tussen 16.00 en 02.00 uur. Bewoners en bezoekers zijn geïnformeerd via bewonersbrieven en meer details zijn beschikbaar op www.oostende.be/rammstein.

Een muzikale invasie in Oostende

Op donderdag 27 en vrijdag 28 juni 2024 zal de Duitse band Rammstein voor de tweede keer hun verwoestende klanken laten horen in Park Nieuwe Koers, gelegen in de wijk Mariakerke, Oostende. De verwachting is dat duizenden fans zich naar de concertlocatie zullen begeven om te genieten van de spectaculaire optredens. Om dit grootschalige evenement in goede banen te leiden, heeft de stad Oostende diverse verkeersmaatregelen ingevoerd.

Verkeersmaatregelen voor een vlotte doorstroming

Gedurende de dagen van de concerten, zullen er verschillende straten rondom Park Nieuwe Koers voorzien worden van een parkeerverbod. Daarnaast wordt de Duinkerkseweg volledig afgesloten voor al het verkeer. Deze maatregelen zijn bedoeld om de verkeersstromen in de wijk Mariakerke te reguleren en de veiligheid van de concertgangers te waarborgen.

Er wordt eveneens een verkeersvrije wachtzone ingesteld voor tramreizigers in de buurt van Raversijde, zodat concertbezoekers veilig kunnen wachten op hun tram. Deze zone is specifiek ingericht om grote groepen mensen ordelijk te kunnen opvangen.

Extra maatregelen tijdens piekuren

Op de dagen van de concerten zijn er aanvullende maatregelen van kracht tussen 16.00 uur en 02.00 uur. Deze maatregelen betreffen voornamelijk de Torhoutsesteenweg en de omliggende straten van het evenemententerrein Park Nieuwe Koers. Deze verkeersaanpassingen zijn nodig om de toestroom van duizenden fans soepel te laten verlopen en om verkeersopstoppingen te voorkomen.

Informatie voor bewoners en bezoekers

De bewoners en handelaars in de buurt zijn tijdig geïnformeerd via bewonersbrieven over de geplande verkeersmaatregelen. Voor een volledig overzicht van alle maatregelen, mobiliteitsplannen en antwoorden op veelgestelde vragen, kunnen geïnteresseerden terecht op de website van de stad Oostende: www.oostende.be/rammstein.

Voorbereidingen en verwachtingen

De stad Oostende is volledig voorbereid om de Rammstein-fans wederom te ontvangen. De editie van 2022 werd grondig geëvalueerd en op basis daarvan is er een verbeterd plan opgesteld. Dit jaar worden de nodige stappen ondernomen om het evenement nog veiliger en vlotter te laten verlopen.

Een woordvoerder van de stad liet weten: “We kijken uit naar de vele bezoekers die naar Oostende zullen komen. De lokale horeca kan rekenen op een flinke boost dankzij de toestroom van concertgangers.”

Voor meer informatie over de verkeersmaatregelen en andere relevante details, kunnen geïnteresseerden contact opnemen met de stad Oostende via hun officiële website.

Tekst Serge Jansen van www.westnieuws.be