Verhuizing als springplank naar meer jongerenhulp

TEJO Brugge verhuist naar een nieuwe locatie om haar capaciteit en bereik te vergroten. De organisatie biedt essentiële psychologische steun aan jongeren en is een waardevolle bron van hulp in de gemeenschap. Deze stap markeert een belangrijke ontwikkeling in het streven naar betere jongerenhulpverlening.

Brugge, 28 februari 2024 – In een beweging van vernieuwing en uitbreiding heeft TEJO Brugge, de organisatie bekend om haar inzet voor psychologische ondersteuning aan jongeren, een nieuwe locatie betrokken in de Boeveriestraat 41. Deze stap markeert een significante mijlpaal in de geschiedenis van de organisatie die sinds 2016 actief is in de regio.

Uitbreiding naar ruimere horizonten

De noodzaak voor een grotere ruimte werd aangedreven door de groeiende vraag naar de diensten van TEJO. De nieuwe locatie, voorheen onderdeel van de Sint-Godelieveabdij, biedt niet alleen meer ruimte met vier spreekkamers en diverse faciliteiten voor groepsactiviteiten, maar is ook strategisch gelegen nabij belangrijke jongerentoegangspunten zoals het station en ‘t Zand.

Betrokkenheid en innovatie in jongerenwelzijn

Met de verhuizing zet TEJO een stap vooruit in het verbeteren van de toegankelijkheid en het welzijn van jongeren. Het project ‘Binnen zonder bellen’ is een initiatief dat jongeren uitnodigt om mee te denken over de inrichting en toegankelijkheid van de nieuwe locatie. Dit benadrukt de inzet van TEJO om een omgeving te creëren waar jongeren zich veilig en thuis voelen.

Een blik op de activiteiten

Naast de fysieke uitbreiding is TEJO Brugge actief betrokken bij gemeenschapsinitiatieven, zoals de jaarlijkse TEJO-quiz, die niet alleen fondsen werven maar ook bewustwording creëren rond de thema’s waar TEJO zich voor inzet. De organisatie heeft in 2023 een recordaantal van 167 jongeren bereikt, met een merkbare toename in de diversiteit van de hulpvragers.

Een oproep tot gemeenschappelijke steun

Terwijl TEJO Brugge zijn deuren opent in de nieuwe locatie, blijft de organisatie afhankelijk van de steun van vrijwilligers, sponsors en gemeenschapsacties. De verhuizing en de daarmee samenhangende activiteiten bieden een frisse gelegenheid voor lokale organisaties, scholen en individuen om bij te dragen aan een belangrijke oorzaak.

Tekst: Andy Vermaut (+32499357495) en Serge Jansen (+32468334833) van www.westnieuws.be email: contact@westnieuws.be