Verfijnde tocht door de hotelwereld: Mieke Cruyssaert’s indrukwekkende carrière

Mieke Cruyssaert, een alumnus van Ter Duinen, heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd in de hotelindustrie. Beginnend bij de Sheraton, heeft ze door de jaren heen diverse leidinggevende posities bekleed in prestigieuze hotels zoals Conrad en Plaza in Brussel. Haar toewijding aan duurzaamheid en menselijkheid heeft haar gebracht waar ze nu staat, als ‘Corporate Human Resources Manager Continental Europe’ bij PREM Hospitality Groep. Ze is nu ook de nieuwe ambassadrice van Hotelschool Ter Duinen.

19 september 2023, 20:00 uur Locatie: Hotelschool Ter Duinen, Diksmuide, Mieke Cruyssaert werd tot 1 van de drie nieuwe ambassadeurs van Hotelschool Ter Duinen benoemd, ofwel mevrouw de ambassadeur, maar vooral een hele slimme ambassadrice waar de hotelschool in Koksijde ook zeer trots op is.

Van Ter Duinen tot het internationale podium

Mieke Cruyssaert, een naam die klinkt als een klok in de hotelindustrie, begon haar illustere carrière in de vertrouwde gangen van Ter Duinen. Hier volgde ze met passie de zevenjarige opleiding in hotelmanagement, de voorloper van het huidige Sense Hospitalitymanagement. De overheid bood destijds beperkte steun voor deze opleiding. Gelukkig toonden de toegewijde medewerkers van Ter Duinen initiatief door een samenwerking op poten te zetten met de bloeiende hotelsector.

In deze periode speelde Rik Vanwalleghem, de toenmalige stagecoördinator, een cruciale rol. Hij zag Mieke’s potentieel en stuurde haar rechtstreeks naar de Sheraton. Hier heeft ze gedurende een tweetal jaar de veelzijdige rol van Floor Supervisor vervuld. Een rol die haar confronteerde met een rijke diversiteit aan karakters, uitdagingen en vooral veel stresserende momenten.

Een pad bezaaid met succes

Niet veel later zette Mieke een volgende stap in haar carrière, een stap die haar leidde naar de pre-opening van het Conrad hotel in Brussel. Het duurde niet lang voordat ze werd benoemd tot Executive Housekeeper in hotel Arctia Brussel. Mieke’s ambitie kende geen grenzen. Ze maakte de overstap naar het prestigieuze Plaza hotel in Brussel, waar ze gedurende een decennium diende als Facility Manager. Tijdens deze periode speelde ze een leidende rol in het behalen van het ‘label ecodynamic companies’. Terwijl velen nog niet bezig waren met duurzaamheid, was dit voor Mieke al een prioriteit.

Daarnaast toonde Mieke ook haar toewijding aan academische uitmuntendheid door voorzitter te worden van de externe kwaliteitscontrolepanels voor de bacheloropleiding hotelmanagement bij de Vlaamse Hogescholenraad.

Menselijkheid boven alles

De rode draad doorheen haar carrière, naast haar indrukwekkende ervaring, is haar focus op het menselijke aspect. Dit leidde haar op natuurlijke wijze naar Human Resources. Met al haar operationele kennis over de menselijke facetten van de industrie, heeft Mieke naam gemaakt in HRM; eerst bij Marriott Gent en vervolgens bij IHG hotels en resorts.

Nu draagt Mieke de eervolle titel ‘Corporate Human Resources Manager Continental Europe’ bij de PREM Hospitality Groep. Een internationaal hotel- en hospitality managementbedrijf dat sinds zijn oprichting in Dublin in 1996 een pionier is in gastvrijheid in heel Europa.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be