Verdieping in de kunst van het schaakspel te Waregem

De Waregemse schaakvereniging Luctor et Emergo biedt een breed scala aan schaakactiviteiten, waaronder lessen, interne competities en speciale evenementen. Zowel beginners als ervaren spelers zijn welkom om deel te nemen en hun vaardigheden te verbeteren.

Waregem, 21 augustus 2023 – 14:30, De Treffer (zwembad Waregem), Meersstraat 5

Het tijdloze spel trekt nieuwe liefhebbers

Als de avond valt en de stilte in Waregem aanvangt, komen de denkers bijeen. In de vergaderzaal van De Treffer vinden aspirant grootmeesters en nieuwsgierige beginners hun toevlucht in de wereld van pionnen, koningen en torens.

Een avontuur voor jong en oud

Dit jaar heeft de Waregemse schaakvereniging Luctor et Emergo een aantrekkelijk aanbod voor iedereen die zich geroepen voelt de fijne kneepjes van dit eeuwenoude spel te leren. Met 44 deelnemers in de interne competitie en de vorming van 4 ploegen voor nationale interclubs, verzekert de club dat elk lid zijn hart kan ophalen aan het schaakbord.

Lessen waar de geest zich kan ontplooien

Voor de jeugd en de beginnende volwassenen betekent leren schaken niet enkel het aanleren van regels. Het is een reis door logica, strategie en patroonherkenning. Elke vrijdagavond, beginnend om 17:30 uur voor nieuwkomers en om 18:30 uur voor de gevorderde schakers, wordt er op een levendige en educatieve wijze onderwezen. Van schaakthema’s tot daadwerkelijke duels, elk aspect wordt zorgvuldig uitgediept.

Speciale evenementen voor de schaakgemeenschap

Er zijn speciale dagen om naar uit te kijken: het jeugdschaaktornooi ‘T PEERD VAN WAREGEM en de open avond op 15 september in het unieke Pirate Pavilion Be-Part in Park Casier, waar iedereen welkom is voor een uitleg of een schaakduel. En voor diegenen die hun kracht willen meten, is er op 22 september een oefenles gepland.

Vragen? We staan voor je klaar

Voor degenen wiens nieuwsgierigheid nu gewekt is of zij die hun schaakkunsten willen aanscherpen, nodigt Bart De Schepper, het aanspreekpunt van de club, iedereen van harte uit. Hij is te bereiken via bart.deschepper2@telenet.be of op 0492/53 15 26

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen www.westnieuws.be )