Verdieping in de digitale wereld: Jouw smartphone als gereedschap

In oktober en november 2023 biedt LDC Wimperlinde in Kortemark een gedetailleerde cursus aan over de vele facetten van smartphones. Bedoeld voor Android-gebruikers, de cursus behandelt alles van basisfuncties tot geavanceerde mogelijkheden.

Donderdagen 12, 19, 26 oktober en 9, 16 november 2023, 9u – 12u

Meer dan een belletje

In een wereld die in toenemende mate digitaal wordt, is het niet meer voldoende om enkel te kunnen bellen of sms’en. Jouw smartphone, met zijn verbazingwekkende mogelijkheden, kan je venster naar de wereld zijn. En deze cursus staat klaar om je door dit venster te begeleiden.

Begin bij het begin

Voordat we de wondere wereld van apps, camera’s en bestanden verkennen, beginnen we bij de fundamenten: bellen, gebeld worden, contacten beheren en sms’en. De essentiële vaardigheden waarop de rest wordt gebouwd.

Ontgrendel de mogelijkheden

Zodra de basis is gelegd, stappen we in de rijke schakeringen van wat jouw smartphone allemaal kan. De techniek van fotografie, het verkennen van de app-winkel, het beheren van je bestanden en zelfs het verbinden met de wereld via wifi. Er is zo veel te leren, en deze sessies zijn ontworpen om je te begeleiden.

Praktische details

Het is belangrijk te vermelden dat deze cursus specifiek is gericht op smartphones die op het Android-platform draaien. Vergeet dus niet je smartphone en, indien mogelijk, de handleiding mee te nemen.

Het toneel voor deze digitale ontdekkingsreis is LDC Wimperlinde, gelegen in Hospitaalstraat 31, 8610 Kortemark. Dankzij de samenwerking van Avansa met Dienst Vrije Tijd en LDC Wimperlinde wordt deze verrijkende ervaring mogelijk gemaakt.

Aanmelden kan tot 5 oktober 2023 via de website van Avansa: www.avansa-ow.be, of door te bellen naar 059 50 39 52. Deelname aan deze cursus bedraagt € 60.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *