Verborgen dans van licht in Torhout’s Rijselstraat

Torhout, 20 augustus 2023, tussen 00.30-02.00u – Rijselstraat, een plek waar de maan haar intieme kus deelt met het sluimerende asfalt.

Nocturne van emoties

Op deze avond, terwijl de wereld diep ademhaalde en het stadslawaai veranderde in een zachte fluistering, kwamen de contouren van Rijselstraat tot leven in een onbeschrijfelijke dans van licht en duisternis. Hier, tussen oude stenen en verhalen die in de muren fluisteren, wordt een tijdloos schouwspel onthuld, als een gedicht dat wacht om gelezen te worden.

Bewogen zielen tussen zon en maan

En terwijl sommigen met een heldere geest de test van de nuchterheid trotseerden, wikkelden anderen zich in een bedwelmend laken van verdoving. Deze nachtelijke reis riep vragen op over de dualiteit van de menselijke natuur: de constante strijd tussen licht en schaduw, tussen helderheid en verwarring. Is het niet zo dat we allemaal ergens balanceren op deze strak gespannen koord tussen zon en maan?

Reflecties in het duister

Zoals de filosofen zich vaak afvragen, wat drijft ons naar het licht of de schaduw? Zijn het niet onze diepste verlangens, angsten en dromen die ons sturen op deze nachtelijke tochten? De Rijselstraat, in al zijn glorie en geheimen, dient als een spiegel voor de ziel, reflecterend en onthullend in gelijke mate.

(Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be)