Verandering in de wind: uitstel werken in Schoolstraat, Middelkerke

Het ritme van Middelkerke wordt tijdelijk verstoord door aankomende constructiewerken, en in deze symfonie van verandering hebben de noten een nieuwe volgorde gekregen.

De dans van Elia en AWV

In een wereld waar samenwerking de sleutel is, lijken Elia, de Belgische hoogspanningsnetbeheerder, en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in een delicate pas de deux te bewegen rond de wegen van Middelkerke. Oorspronkelijk gepland om op 4 september te beginnen, zijn de werkzaamheden aan de Lombardsijde- en Nieuwpoortlaan nu uitgesteld vanwege werken van Elia aan de Nieuwpoortlaan.

De fluïditeit van planning

Wanneer twee titanen zoals Elia en AWV hun krachten bundelen, kunnen onverwachte situaties ontstaan. Elia’s activiteiten tussen de Baronstraat en het Koning Albert I-monument duwen de startdatum van de Schoolstraat naar 6 november, als de herfstbladeren de grond bedekken. Deze werkzaamheden zullen doorgaan tot het voorjaar van 2024, als de eerste tekenen van nieuw leven weer verschijnen.

Vooruitziende blik en aanpassing

Van 4 tot 11 september maakt Elia zich op voor de grote taak, met enkele voorbereidende stappen langs de Nieuwpoortlaan. Hoewel de verkeersstroom lichtjes wordt verstoord, is het een noodzakelijke opoffering voor een groter goed. Maar vanaf 11 september neemt de intensiteit toe: de werken van Elia zijn dan in volle gang, wat gevolgen heeft voor zowel automobilisten als fietsers.

Een nieuw pad voor reizigers

Fietsers, die vaak de poëtische symbool zijn van een balans tussen natuur en machine, krijgen een veilige doorgang langs de werfzone. Voor hen is een speciaal pad afgebakend, ver weg van de drukte van het gemotoriseerd verkeer. Automobilisten van Lombardsijde naar Nieuwpoort daarentegen zullen hun koers moeten wijzigen, geleid door de roep van de Kustweg en de Schoolstraat.

Als dorpelingen en bezoekers van Middelkerke zijn we getuige van een ballet van techniek en planning, een dans die ons eraan herinnert dat vooruitgang soms vertraging vereist.

( tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )