Veiligheidsreactie in een Oogwenk: Dertig Passagiers Efficiënt Geëvacueerd tijdens Treinincident in Veurne

Ondanks de tragische omstandigheden die de gebeurtenissen van gisteren in Veurne kenmerkten, werd de efficiëntie van de veiligheidsprotocollen van de Belgische Spoorwegen (NMBS) getest en als uiterst doeltreffend bevonden.

Snel Optreden Redt de Dag op de Lijn De Panne – Veurne

Omstreeks 11 uur ‘s ochtends werd een persoon aangereden ter hoogte van de spoorwegovergang op de Pannestraat in Veurne. In een oogwenk werden ongeveer dertig reizigers op de trein tussen De Panne en Veurne geëvacueerd, wat duidelijk maakte dat de bekwame bemanning voorbereid was op onvoorziene gebeurtenissen. Ondanks het verdrietige incident werd het treinverkeer tussen De Panne en Veurne in beide richtingen onmiddellijk onderbroken, wat aantoonde dat de veiligheid van reizigers en medewerkers boven alles gaat. De efficiënte en naadloze actie die werd ondernomen onderstreept de vaardigheid en het professionalisme van de hulpdiensten en het NMBS-personeel.

Vlotte Overgang naar Vervangend Vervoer

In een knap staaltje van vooruitplanning en coördinatie werden vervangbussen snel ingezet om de passagiers te vervoeren, waardoor de verstoring tot een minimum werd beperkt. Dit bewijst eens te meer dat in tijden van crisis de logistieke capaciteiten van de NMBS en de hulpdiensten op punt staan.In deze moeilijke tijden willen we een herinnering delen aan de ondersteuning die beschikbaar is voor diegenen die worstelen met gedachten aan zelfdoding. Er is hulp beschikbaar via de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813, of online op www.zelfmoord1813.be. Niemand hoeft dit alleen te doorstaan – hulp is slechts een telefoontje of klik verwijderd. Dit incident benadrukt niet alleen de efficiëntie van de NMBS en de hulpdiensten in geval van een crisis, maar dient ook als een krachtige herinnering aan het belang van geestelijke gezondheidsondersteuning.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )