Vandaag in De Zondag, het artikel over Europol-directeur Catherine De Bolle: de balans tussen werk en privéleven

Europol-directeur Catherine De Bolle spreekt over haar leven, de balans tussen werk en privé, haar liefde voor Griekenland en haar passie voor het behouden van democratische waarden. Ze benadrukt het belang van ontkoppeling en herbronning.

Werk vs. Ontspanning: De kunst van ontkoppeling

Ondanks haar prominente rol op het wereldtoneel, is Catherine De Bolle in de weekends voornamelijk te vinden tussen familie en vrienden in haar thuisland. Werkdagen kunnen haar over de hele wereld brengen, maar het is haar hoofdkwartier in Den Haag waar ze met een oprechte warmte en charme opereert.

“Vakantie is essentieel”, benadrukt ze, wijzend op het belang van het loskoppelen van werk en het vinden van tijd voor herbronning. Ze gelooft sterk in het idee dat een organisatie moet kunnen functioneren zonder haar constante aanwezigheid en spreekt lovend over haar competente medewerkers.

De charmes van Griekenland

Als het om vakantie gaat, is Griekenland haar favoriete bestemming. De verhalen van een zeilende lerares uit haar jeugd inspireerden haar liefde voor de Griekse eilanden. “Het is een combinatie van natuur, strand, cultuur en warmhartige mensen”, zegt ze met een nostalgische glimlach.

Een leven gewijd aan het grotere goed

Ondanks haar liefde voor ontspanning, heeft Catherine een diepe toewijding voor haar rol. Ze spreekt met passie over het belang van het behouden van democratische waarden en het bijdragen aan een betere samenleving. Haar eerste kennismaking met de politie was eenvoudig, gebaseerd op een fietslichtincident, maar het heeft een blijvende indruk achtergelaten.

Bij Europol werkt ze met een team van experts uit verschillende vakgebieden, gericht op cybercriminaliteit, georganiseerde misdaad en terrorisme. De organisatie analyseert informatie, zoekt naar verbanden tussen misdaden en probeert de puzzelstukjes van wereldwijde incidenten samen te voegen.

Internationale veiligheid

De levensreis van Catherine De Bolle is er een van toewijding, passie en een eindeloze zoektocht naar evenwicht tussen persoonlijke verplichtingen en professionele verantwoordelijkheden. Een inspirerend verhaal van een vrouw die in de frontlinie staat van internationale veiligheid, maar diep vanbinnen gewoon een mens is die op zoek is naar een stukje paradijs op aarde.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be, bron uitgebreid artikel van Kurt Vandemaele in de Zondag van 13/08/2023