Vanaf woensdag mondmasker verplicht op de wekelijkse markt en in de Torhoutse stadsgebouwen.

Gezien de recente stijging van het aantal coronabesmettingen besliste het coördinatieteam om mondmaskers te verplichten in alle gebouwen van het lokaal bestuur en op de wekelijkse woensdagsmarkt.

Vanaf zaterdag 11 juli is het dragen van een mondmasker verplicht in winkels en winkelcentra, maar ook in bioscopen, theater-, concert- en conferentiezalen, auditoria, gebedshuizen, musea en bibliotheken. Het coördinatieteam besliste om deze verplichting door te trekken naar alle gebouwen van het lokaal bestuur én op de wekelijkse woensdagmarkt. De verplichting geldt in de publieke delen van de gebouwen voor iedereen vanaf 12 jaar.

Wnd. burgemeester Hans Blomme: “We roepen onze inwoners op om zich maximaal aan deze verplichting te houden en dus steeds een mondmasker bij de hand te hebben in onze gebouwen. Ook medewerkers van de stad zullen een mondmasker dragen wanneer ze in contact komen met bezoekers en hierbij niet afgeschermd zitten achter bv een plexi scherm. Daarnaast blijven natuurlijk ook de andere basisrichtlijnen van kracht zoals 1.5 meter afstand houden en handen wassen/ontsmetten.”

Kom je op woensdag boodschappen doen op de wekelijkse markt, dan moet je vanaf nu ook daar een mondmasker dragen. We herhalen ook nogmaals de reeds geldende richtlijnen bij een marktbezoek:
Kom enkel binnen langs de ingangen in de Zwanestraat, de Hofstraat of de Zuidstraat.
Kom je met de auto?
Vrij parkeren kan op de parking achter het station.
Parkeren in blauwe zone kan op de parking aan de voorkant van het station, op parking Pollet, op parking Karel de Gheldere of op de parking bij het zwembad. Vergeet op deze parkings je parkeerschijf dus niet!
Er kan niet geparkeerd worden op parking Deprez en de Blekerijstraat..
Het dragen van een mondmasker of mondneusbescherming is verplicht.
Betaal met bancontact of pasgeld.
Volg de instructies van de marktwachten.
Hou afstand (minimum 1,5 meter).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *