Van Hotelentertainer naar Popheld: De Onstuitbare Opkomst van Jason Bradley

Westnieuws.be had het genoegen om op zaterdag 8 juli 2023 een diepte-interview te hebben met Jason Bradley, een rijzende ster in de muziekindustrie, die zijn begin kende in het meest onverwachte beroep – een hotelentertainer. Op de idyllische camping van Den Haan deelde hij zijn ongelooflijke reis, die gekenmerkt wordt door passie, vastberadenheid en het pure geluk om van muziek zijn leven te maken.

Van jongs af aan werd Bradley omringd door muziek, het zit al jaren in zijn familie. Het is geen verrassing dat hij al op achtjarige leeftijd begon met muziek te spelen. Ondanks een pauze in zijn tienerjaren, kwam zijn muzikale reis pas echt tot leven op zijn achttiende, toen hij besloot België te verlaten en zijn geluk te beproeven in het buitenland. Bradley vertelde over zijn avontuur in Mallorca, waar hij als hotelentertainer optrad.

Hij was geïntrigeerd door de animators die hij daar zag en wist dat zo’n kans in België niet bestond. “Dus ik dacht: ik moet gewoon gaan,” zegt hij. Ondanks de moeilijkheden van het verhuizen, zoals de snelle aanpassing aan verschillende talen, bleek zijn verblijf in Mallorca een bepalende periode in zijn leven te zijn. Het was tijdens deze periode dat Bradley zijn passie voor zingen ontdekte. Hoewel hij begon met dans- en comedyshows, begon hij steeds meer te zingen tijdens zijn animatieshows. Na het zien van verschillende artiesten die live optraden, besefte hij dat hij dat ook kon doen en begon hij zijn eigen shows te geven.

Durf je passie te volgen

Een cruciale figuur in zijn ontwikkeling was een Duitse professor genaamd Wolfgang, die in Mallorca woonde en hem zangles gaf. Bradley leerde veel van hem, vooral over het belang van verbinding met muziek. Bradley had een bijzondere voorliefde voor de muziek van Engelbert Humperdinck, Elvis Presley en Frank Sinatra, die hij vaak coverde tijdens zijn optredens. Hij hield er ook van om zijn publiek een mix van verschillende muziekstijlen aan te bieden. Zeven jaar lang was Mallorca zijn thuis, gevuld met talloze mooie momenten en waardevolle connecties.

“Als ik er nu aan terugdenk, lijkt het alsof het maar 14 dagen waren, terwijl het 7 jaar waren,” zegt hij nostalgisch. Bij zijn terugkeer naar België vond hij snel een plek in de muziekscene. Ondanks dat hij meestal in het Engels zong, was het Belgische publiek enthousiast over zijn optredens. Zijn eerste single, genaamd “Palma de Mallorca”, was een ode aan zijn tijd daar.Jason Bradley’s reis, van hotelentertainer tot popheld, is een inspirerend verhaal van iemand die zijn passie volgt, ongeacht waar het hem brengt. Met zijn talent, charme en vastberadenheid zal hij ongetwijfeld nog grotere hoogten bereiken in de muziekwereld.

Jason Bradley – De Melodieuze Veroveraar van Mallorca

In ons recent exclusief interview met Andy Vermaut en Serge Jansen van Westnieuws, liet de muzikale wervelwind Jason Bradley zijn ware kleuren zien. Deze Belgische artiest heeft zijn melodieuze stijl in de loop der jaren geëvolueerd vanuit de Spaanse romantiek van zijn eerste single rond Palma de Mallorca tot een energieke mix van Nederlandse en Duitse liedjes, verrijkt met een vleugje Amerikaanse country. Zijn muzikale groei heeft hem tot een veelzijdig artiest gemaakt, capabel om zijn publiek bij elke gelegenheid te bekoren. “De mensen kennen mij voor veel verschillende vragen kan heel veel aan”, vertelde Bradley tijdens het interview. Zijn constante zoektocht naar variatie en zijn vermogen om zijn publiek altijd te verrassen, hebben hem tot een favoriet gemaakt bij fans en evenementenplanners.

Hij herinnerde zich met tederheid een belangrijk moment in zijn carrière in 2006, toen een VTM-reportage hem op een bijzonder moment in zijn leven volgde. “Ik had nooit vergeten dus VTM wou in exclusief opname”, vertelde hij. Het was hetzelfde jaar dat zijn zoon werd geboren en zijn eersteling aan het publiek voorstelde tijdens een verjaardagsconcert.

Amerikaanse invloeden in zijn albums

Bradley’s artistieke traject strekt zich ook uit tot de Amerikaanse muziekscene. Hij werd meerdere malen uitgenodigd om in Amerika op te treden, wat resulteerde in onvergetelijke ervaringen, zoals een bezoek aan Loretta Lynn, een beroemde countryzangeres, en het huis van Elvis in Memphis. De Amerikaanse muziekindustrie inspireert Bradley zichtbaar, wat te merken is aan de Amerikaanse invloeden in zijn albums. Maar Bradley is niet bang om buiten de gebaande paden te treden. Hij schreef Nederlandse teksten voor Duitse covers op zijn album “Andy The Free”, wat hem populariteit opleverde op zowel de radio als YouTube.

Deze veelzijdigheid heeft Bradley naar de top 10 van verschillende hitlijsten gebracht, een prestatie die hij als een belangrijke mijlpaal in zijn carrière beschouwt. Onder de vele memorabele optredens in zijn carrière herinnert Bradley zich nog levendig een bijzonder privéconcert. Wat een intiem feestje voor slechts 15 mensen leek te zijn, werd een avond vol verrassingen met sterren als Eddy Wally en De Brugse Strangers.

That’s life

Bradley’s succes heeft hem niet alleen vreugde gebracht, maar ook inspiratie. Zijn album uit 2019, “That’s Life”, is een eerbetoon aan de ups en downs van het leven. Het album bevat nummers in zowel het Nederlands als het Engels, waaronder een cover van Dean Martin’s “That’s Amore”, wat goed ontvangen werd door zijn fans. Ondanks de uitdagingen die de pandemie van 2020 met zich meebracht, blijft Bradley optimistisch en energiek. Met een carrière vol herinneringen en muzikale groei achter de rug, is hij klaar om nieuwe hoogten te bereiken, zijn fans te verblijden en zijn naam in de muziekindustrie te graveren. Zoals Bradley’s album treffend verwoordt: “That’s Life”.

Jason Bradley overleeft Corona met muziek: ‘Alles komt goed’

In het persoonlijk interview van Jason Bradley door Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be wordt de strijd en het optimisme van muzikant Jason Bradley onthuld. Corona heeft een ongekende impact gehad op de wereld en op vele gebieden van ons leven, waaronder de muziekindustrie. Toen de pandemie de wereld in haar greep kreeg, zag muzikant Jason Bradley zijn optredens als dominostenen vallen. Een tsunami van annulaties overspoelde zijn agenda, een harde klap die hij moest opvangen. Bradley, die al meer dan een kwart eeuw op de planken staat, onthulde in een exclusief interview met westnieuws.be zijn aanpak om de donkere dagen van de pandemie te doorstaan. “Op een gegeven moment bleven de annulaties maar komen, vooral van 65-plussers. Het was overweldigend”, zegt Bradley. Maar ondanks de impact van de crisis op zijn carrière, heeft Bradley nooit de hoop verloren. Tijdens de hoogtepunten van de lockdown, toen horecazaken sloten en optredens een verre herinnering werden, zocht Bradley naar nieuwe manieren om creatief te blijven en zijn muziek tot bij de mensen te brengen. “We hebben een nieuwe nummer gemaakt met de titel ‘Alles komt goed’, met een positieve boodschap tijdens de moeilijke tijden. We hebben er een videoclip van gemaakt, allemaal tijdens de lockdown”, onthult hij. Het nummer werd bijzonder goed onthaald door het publiek en bracht hoop in een tijd van wanhoop.

Een onverwachte wending vond plaats toen de muzikant door Duitse fans werd benaderd, die gecharmeerd waren door zijn inspirerende boodschap. “Ze vonden het nummer geweldig, zo positief, en nodigden me uit naar Duitsland. Ondanks de omstandigheden hebben we de reis naar Duitsland gemaakt en een videoclip opgenomen met de cameraploeg van Helene Fischer. Het nummer kreeg veel aandacht op de radio en op tv, een fantastische ervaring”, blikt Bradley terug. Corona heeft ondanks alle ellende nieuwe deuren geopend. “Het was een creatief proces, zeker”, geeft Bradley toe. De zanger heeft zijn passie voor muziek en het entertainen van mensen niet verloren, ondanks de uitdagingen van de pandemie.

Alles komt goed

“Alles komt goed”, bevestigt Bradley opnieuw, en dit is niet alleen een hoopvol lied, maar ook zijn persoonlijke motto. Hij is vastbesloten om zijn muziekcarrière voort te zetten en zijn fans gelukkig te maken met zijn optredens. “Dat geeft me juist de moed en de kracht om verder te doen. Ik hoop zo nog vele jaren door te gaan.” Het doorzettingsvermogen van Bradley in deze moeilijke tijden is een bron van inspiratie. Zijn verhaal bevestigt dat hoop en positiviteit krachtige wapens zijn in de strijd tegen de pandemie, een boodschap die iedereen kon gebruiken in de toen uitdagende tijden.

Meer den een melodische bemoediging

Ondanks dat de onvoorziene omstandigheden zijn professionele traject hebben verstoord, heeft Bradley’s ervaringen tijdens de pandemie hem de mogelijkheid gegeven om zowel persoonlijk als professioneel te groeien. Hij heeft zijn creativiteit op de proef gesteld en is blijven vechten voor zijn passie, zelfs als de toekomst onzeker leek. Zijn volharding en optimisme hebben zijn fans niet alleen vermaakt, maar ook geïnspireerd en een bron van hoop gegeven in een tijd waarin velen die nodig hadden. Het is niet overdreven om te zeggen dat zijn lied ‘Alles komt goed’ meer is dan alleen een melodische bemoediging – het is een levensbevestigend anthem geworden voor een gemeenschap die samen de pandemie doorstaat. De samenwerking met het team van Helene Fischer in Duitsland was een bijzonder hoogtepunt in dit moeilijke hoofdstuk. Niet alleen heeft het nieuwe perspectieven geopend voor zijn muziek, maar het heeft ook het internationale bereik van zijn kunst vergroot. Met de videoclip die op nationale tv en radio is verschenen, heeft Bradley’s boodschap van hoop en veerkracht een breder publiek bereikt.

Positieve uitstraling en vastberadenheid

Op de vraag naar zijn toekomstige plannen en doelen, blijft Bradley bescheiden en oprecht. Hij hoopt vooral op goede gezondheid en het vermogen om zijn publiek te blijven vermaken en gelukkig te maken met zijn optredens en muziek. “Dat maakt me ook alleen maar gelukkig en dat geeft me juist de moed en de kracht om verder te doen”, bevestigt hij. Bradley’s verhaal is er één van doorzettingsvermogen, hoop en de ontembare kracht van muziek in tijden van crisis. Hij herinnert ons eraan dat, zelfs in de meest uitdagende tijden, ‘alles komt goed’. Zijn positieve uitstraling en vastberadenheid om ondanks alles te blijven entertainen, maakt hem tot een ware kampioen in de Belgische muziekwereld. Met deze inspirerende boodschap en zijn voortdurende passie om mensen door middel van muziek te verbinden, kijken we uit naar wat de toekomst voor Jason Bradley in petto heeft. Als zijn verhaal ons iets leert, dan is het wel dat we, wat er ook gebeurt, altijd hoop kunnen hebben en dat ‘alles goed komt’.

De CD’s

( Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *