Update: klopjacht op dader die 15-jarige jongen in de rug stak in Blankenberge, dader is aangehouden

Tijdens de stilte van een zwoele avond in Blankenberge, voerde het lot een jongen van vijftien jaar naar het centrum van een duistere dans. Naast de vergeten ruïnes van een voormalige bibliotheek, veranderde de kalme atmosfeer abrupt toen het staal van een mes de achterkant van de jongeling doorboorde.

Echo’s van een steekpartij

Het leven van de jongen hing plots in de balans van het lot, zijn rug nu getekend door meerdere messteken. Het noodlot heeft wellicht besloten dat hij zich op het verkeerde moment op de verkeerde plaats bevond. De sirenes verstomden de nachtelijke kreten terwijl de ambulance hem snel wegvoerde, de horizon tegemoet.

In de schaduw van de wet

De duisternis verborg niet lang het geheim van de dader. De lange arm van de wet, versterkt door het scherpe instinct van een politiehond, zette zijn jacht in. Ze stonden al snel voor de gesloten deur van een leegstaand gebouw, hun ademhaling gesynchroniseerd in anticipatie. Maar gerechtigheid heeft haar eigen sleutels, en de deur boog onder hun vastberadenheid.

In de grijze echo’s van dat gebouw, waar de muren stille getuigen waren van vervlogen tijden, vond een confrontatie plaats. De lucht trilde even toen een schot afging, een finale noot in deze grimmige symfonie. Het ontketende drama vond zijn climax.

Het lot van de verdachte

Terwijl de klok richting middernacht tikte, verscheen een tweede ambulance op het toneel. De verdachte, zijn arm gebroken maar nog steeds in de greep van het leven, werd uit het gebouw geleid. Zijn lot zou worden bepaald in de spiegelende hallen van het gerecht, waar vragen over de gebeurtenissen van die avond onvermijdelijk op hem zouden wachten.

In nevelen gehuld

De precieze aanleiding voor deze tragische gebeurtenis blijft gehuld in mysterie. Was de jongen van vijftien jaar slechts een ongelukkige voorbijganger in dit verhaal? De nacht houdt voorlopig haar geheimen vast.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )