Unieke gelegenheid: Gratis basisopleiding signaalgever in Eernegem

Op 4 september biedt het administratief centrum van Eernegem een gratis basisopleiding tot signaalgever aan, dankzij een samenwerking tussen de Gemeente Ichtegem, het Provinciebestuur en Cycling Vlaanderen. De gemeente roept op tot promotie van dit initiatief ter bevordering van de verkeersveiligheid.

4 september 2023, 10:00 uur Administratief centrum, Eernegem

Een nieuwe kans voor enthousiastelingen

Eernegem stelt zijn deuren open voor alle geïnteresseerden die zich willen bekwamen in het vak van signaalgever. Dankzij een vruchtbare samenwerking tussen de Gemeente Ichtegem, het Provinciebestuur en Cycling Vlaanderen is dit mogelijk gemaakt.

Samenwerking om veiligheid te waarborgen

De opleiding is niet enkel een uitgelezen kans om nieuwe vaardigheden te verwerven; het is ook een essentiële stap in de richting van grotere veiligheid op de wegen. Signaalgevers spelen een cruciale rol in het waarborgen van de veiligheid van zowel weggebruikers als deelnemers tijdens fietsgerelateerde evenementen.

Promotie voor een veiligere gemeenschap

De Gemeente Ichtegem, bij monde van de Dienst Communicatie, doet een warme oproep aan haar inwoners en de bredere gemeenschap om dit bijzondere initiatief te ondersteunen en te promoten. Door het vergroten van het aantal deskundig opgeleide signaalgevers, streeft de gemeente naar een nog veiligere en harmonieuze verkeerssituatie voor iedereen.

Meer info bij Dienst Communicatie | Gemeente Ichtegem Annelien Roose, administratief centrum, Stationsstraat 1, 8480 Ichtegem 059 34 11 20 communicatie@ichtegem.be

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be.