Uitdagende hoogteavonturen bij uitkijkpunten in West-Vlaanderen

West-Vlaanderen introduceert een reeks spannende hoogteavonturen op prominente uitkijkpunten, als onderdeel van het Horizon 2025-project. Deze gratis evenementen omvatten rappellen, glijden en springen op verschillende locaties in juni en juli. Vooraf aanmelden wordt aanbevolen.

West-Vlaanderen onthult vier gedurfde evenementen op enkele van de meest opmerkelijke uitkijkpunten in de regio. Dit omvat het afdalen van een kerk of het suizen via een deathride van een toren. Het initiatief maakt deel uit van het Horizon 2025-project van Westtoer en de Provincie West-Vlaanderen, met als doel het publiek de schoonheid van West-Vlaanderen vanuit een nieuw perspectief te laten ervaren. Toegang tot alle evenementen is kosteloos.

“Deze vier gedurfde evenementen voegen een extra dimensie toe aan de Horizon 2025-uitkijkpunten in West-Vlaanderen. Ze zullen ongetwijfeld zorgen voor onvergetelijke momenten. Dit initiatief nodigt tevens bezoekers uit om de andere Horizon 2025-uitkijkpunten te verkennen,” aldus Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde voor Toerisme.

Opwindende data voor hoogteavonturen

De vier evenementen vinden plaats op verschillende zondagen in juni en juli:

  • 2 juni: Klim naar de top van de Uitkijktoren/Vuurtoren Vosseslag in De Haan met behulp van een grote touwladder en geniet van het uitzicht op de Noordzee (13u – 18u).
  • 15 en 16 juni: Glijd van de top van de Sint-Niklaastoren in Veurne naar de Grote Markt via een deathride (13u – 18u).
  • 23 juni: Spring vanaf de Sint-Annakapel in Dentergem op een groot springkussen, nabij de Meikensbossen (13u – 18u).
  • 7 juli: Rappel langs de Noordkant van de toren van de OLV Bezoekingkerk in Lissewege (13u – 18u).

Aanmelding vooraf wordt aangeraden om mogelijke wachttijden te vermijden. Registratie voor een tijdslot is mogelijk via www.visitwestvlaanderen.be/avontuuropgrotehoogte.

Horizon 2025: Verkenning van uitkijkpunten

Horizon 2025 is een project van Westtoer en de Provincie West-Vlaanderen met als doel tal van uitkijkpunten te realiseren en open te stellen. Alle uitkijkpunten zijn gratis toegankelijk en liggen langs fiets- en/of wandelnetwerken. Reeds geopende uitkijkpunten zijn onder andere de Pompentoren in Eernegem en het Westerpunt in De Panne.

Voor meer informatie over Horizon 2025, bezoek https://www.visitwestvlaanderen.be/nl/doen/horizon-2025-uitkijkpunten.

(Tekst Serge Jansen van www.westnieuws.be)