Twintig jaar Tordale-Café: Een jubileum van verbondenheid en vriendschap

Het Tordale-Café, een hartverwarmende ontmoetingsplek in Torhout, viert zijn twintigjarig bestaan. Dit café, opgericht met het idee van inclusiviteit en gezelligheid, nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de viering van deze mijlpaal. Een verhaal van vriendschap, muziek en samenzijn dat nog vele jaren door zal gaan.

18 april 2024, Torhout

In het hart van Torhout viert het Tordale-Café zijn twintigste verjaardag, een mijlpaal die getuigt van een bijzondere plaats waar gezelligheid en inclusie samenkomen. Opgericht in 2004 door Marc Bogaert en Walter Casier, is dit initiatief ontstaan uit de wens om de bewoners van Tordale een avond te bieden die gelijkstaat aan die van een doorsnee cafébezoek: een biertje drinken, genieten van muziek, en samenzijn met vrienden.

Een café met een missie

Vanaf het begin was de opzet duidelijk: een omgeving creëren waar iedereen zich thuis voelt. Met de ondersteuning van trouwe vrijwilligers zoals Stefanie Neyrinck en de muzikale begeleiding door DJ’s Willy Dekeyser, Ricky Pollentier, Kim en Bjorn, werd Tordale-Café een maandelijks hoogtepunt voor velen.

De samenwerking met Jeugdhuis ‘de Closjard’, en later ‘de Troubadour’, heeft een fundament gelegd voor een unieke win-win situatie. De verhuizing naar een nieuwe locatie deed niets af aan de spirit en het enthousiasme waarmee het Tordale-Café werd bezocht.

Een team dat groeit

Door de jaren heen hebben vele handen het café vormgegeven en behouden. Van ‘anciens’ tot nieuwkomers zoals Margeaux Devacht, elk heeft bijgedragen aan de warmte en de welkom die elke bezoeker voelt bij binnenkomst.

Het café staat open voor iedereen: (ex)bewoners, hun familie en vrienden, (ex)personeel van Tordale, leden van het jeugdhuis, en iedereen die deel wil uitmaken van deze gemeenschap. Thema-avonden, van nieuwjaarsdrinks tot tombola’s, verrijken het programma en zorgen voor onvergetelijke momenten.

Een viering van verbinding

Op donderdag 18 april 2024, vanaf 19 uur, nodigt het Tordale-Café iedereen uit om deel te nemen aan het vieren van deze bijzondere verjaardag. Het evenement vindt plaats in JH Troubadour, gelegen in de Zuidstraat te Torhout, en belooft een avond vol gezelligheid, muziek en samenhorigheid.

Auteurs tekst Andy Vermaut +32499357495 en Serge Jansen +32468334833 van www.westnieuws.be email: contact@westnieuws.be