Tussen bier en brood: West-Vlaanderen onthult haar bedrijfsgeheimen

Op zondag 1 oktober 2023 zetten West-Vlaamse bedrijven hun deuren open voor het publiek tijdens de Voka Open Bedrijvendag, een jaarlijks evenement dat het beste van ondernemerschap in Vlaanderen viert. Deze 33ste editie biedt zowel fysieke als digitale rondleidingen en zet specifiek de steden Tielt en Zwevegem in de kijker.

Een glimp van de West-Vlaamse zakelijke renaissance

Als je ooit hebt gedroomd over de raakvlakken tussen bier en brood of je hebt je afgevraagd hoe de kunst van het inpakken van aardappelen of het restaureren van piano’s tot stand komt, dan biedt zondag 1 oktober 2023 de perfecte gelegenheid. West-Vlaamse bedrijven rollen die dag de rode loper uit, zowel fysiek als digitaal, om je mee te nemen achter de schermen van hun dagelijkse bedrijvigheid.

Voka: Pionier van ondernemerschap in Vlaanderen

Vlaanderen, met haar rijke tapestrie van bedrijvigheid en innovatie, viert dit jaar voor de 33ste keer de Voka Open Bedrijvendag. Deze jaarlijkse traditie, tot stand gebracht door een samenwerking tussen Roularta Media Group en Voka, staat symbool voor het dynamische ondernemerschap dat de regio herbergt. Met een indrukwekkende deelname van 235 fysieke bedrijfslocaties en 32 digitale platformen, biedt de dag een verrijkend inzicht dat zowel jonge enthousiastelingen als ervaren ondernemers zal aanspreken.

Hans Maertens, de drijvende kracht achter Voka, merkt op: “De bedrijven die stralen, stralen licht uit over de hele gemeenschap. Het is een eerbetoon aan de bedrijven die dag in, dag uit, de Vlaamse economie vormgeven.”

Digitalisering: De nieuwe grens

Met de herinnering aan de digitale editie van 2020 en de daaropvolgende hybride versies in 2021 en 2022, heeft Voka Open Bedrijvendag een frisse wending genomen. Inge Claerhout, de kapitein van dit schip, deelt haar inzichten: “Er is een groeiende nieuwsgierigheid om bedrijven te verkennen vanuit het comfort van onze huizen. Digitale tours bieden een prachtig platform voor bedrijven die, om welke reden dan ook, hun fysieke deuren niet kunnen openen, om zichzelf te presenteren aan een breed publiek.”

Ontdekkingen in Tielt en Zwevegem

De sprankelende steden van Tielt en Zwevegem, gelegen in het hart van West-Vlaanderen, staan dit jaar in de schijnwerpers. Elk biedt een uniek bedrijfslandschap, wachtend om ontdekt te worden op die speciale zondag.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be