Tumultueuze nacht en dag in Torhout, Ichtegem en Oudenburg

Incidenten in West-Vlaanderen, variërend van rijden onder invloed, een botsing door een dronken en onder invloed zijnde jongeman, vandalisme in Ichtegem tot openbare dronkenschap in Oudenburg, hebben de ordehandhavers bezig gehouden op 15 augustus 2023.

Torhout, Roeselaarseweg, 15 augustus 2023

Onder invloed met grootlichten

15.08.2023, 01:44 uur – In de donkere uren van de nacht patrouilleerde ploeg Kouter op de Roeselaarseweg toen hun ogen gevangen werden door een personenwagen die dapper met zijn grootlichten brandde. Het voertuig werd niet veel verder gestopt en de bestuurder, een 64-jarige heer uit Roeselare, bleek de drank niet te hebben geschuwd. De man werd op het matje geroepen met een ademtest die alarm sloeg en zijn rijbewijs werd voor drie uur ingehouden.

Roeselaarse jongeman botst en vliegt

15.08.2023, 04:23 uur – Terwijl de nacht zich nog over Torhout uitstrekte, gleed een 21-jarige man uit Roeselare met zijn wagen langs de Roeselaarseweg richting Brugge. Plots, alsof de weg zijn naam riep, zwenkte hij af en zijn voertuig botste met een geparkeerde vrachtwagen. De impact was zo intens dat zijn auto een abrupte pirouette maakte, en tot stilstand kwam op de tegenovergestelde rijstrook. Deze jongeman, licht gewond en in een roes van zowel alcohol als verdovende middelen, zag zijn rijbewijs voor 15 dagen verdwijnen. Zijn trouwe wagen, nu gedeukt en onbruikbaar, werd weggesleept, en de brandweer deed hun plicht om de baan weer veilig te maken.

Stil vandalisme in Ichtegem

Ichtegem, Arthur Coussensstraat, 15.08.2023, 18:35 uur – In de rustige straten van Ichtegem werd een auto niet gespaard van wandaad. Onbekende handen hadden hun sporen nagelaten, een kras die de rechterflank van een geparkeerde personenwagen ontsierde.

Oudenburger te diep in het glas gekeken

Oudenburg, Weststraat, 15.08.2023, 18:54 uur – Op een rommelmarkt, waar gezelligheid en vertier heersen, zorgde een 34-jarige man uit Oudenburg voor beroering. De alcohol had zijn oordeel vertroebeld, en na enige onrust werd hij in hechtenis genomen, wachtend op nuchterder tijden in een doorgangscel.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be