Tuinen in bloei dankzij streekeigen planten in De Panne

De groepsaankoop ‘Behaag je tuin’ biedt tuinliefhebbers de kans om tegen voordelige tarieven kwalitatief en streekeigen plantgoed te bestellen. De actie loopt van 1 september tot 15 oktober, met een afhaaldatum op 16 december. Het lokale bestuur schenkt bovendien een gratis plant of boom per adres. Advies nodig? Er is een gratis infosessie op 25 september.

Bereikbaar groen voor elke tuin

Droom je van een tuin vol bloeiende fruitbomen, statige hagen, sierlijke wilgentakken of weelderige klimplanten? Wellicht trekt de aanstaande groepsaankoop ‘Behaag je tuin’ dan jouw aandacht. Deze unieke actie biedt iedere tuinliefhebber de kans om kwaliteitsvol, streekeigen plantgoed aan te schaffen tegen een zacht prijsje.

Vanuit het initiatief van ‘Behaag je tuin’ krijgen deelnemers binnenkort weer de gelegenheid om een diverse selectie van (fruit)bomen, wilgentakken en haag- of klimplanten te bestellen. Het maakt niet uit of je een royale tuin hebt of slechts een bescheiden groenplekje: er zijn pakketten voor alle soorten tuinen, of ze nu klein, groot, vochtig of droog zijn. Zelfs een startpakket voor je eigen kleine bos is beschikbaar. Dit alles is te danken aan de inzet van het Regionaal Landschap Westhoek, dat de kwaliteit en authenticiteit van het plantgoed garandeert. De bestelperiode loopt van 1 september tot en met 15 oktober, waarbij het plantgoed op 16 december afgehaald kan worden.

Gul gebaar van het lokale bestuur

Het lokale bestuur voegt daar nog een extra geste aan toe. Elke inwoner wordt namelijk verblijd met een gratis boom of plant. Eenmaal per adres kan de code BOOM23DEPANNE ingevoerd worden tijdens de bestelling, waardoor de tuin binnenkort verrijkt wordt met een kosteloos stukje groen.

Ondersteuning voor de ideale tuinkeuze

Voor degenen die twijfelen over de perfecte keuze voor hun tuin, is er hulp beschikbaar. Het adviesplatform rlwesthoek.be biedt inzicht en op 25 september om 19.00u wordt de gratis infosessie ‘Boom zoekt tuin’ georganiseerd in De Ravotter, gelegen aan Veurnestraat 245+. Hier kan men terecht voor deskundig advies en begeleiding bij het kiezen van de juiste beplanting voor de eigen tuin.

Voor meer details of direct bestellen, bezoek de website: behaagjetuin.be.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *