Trajectcontroles versterken verkeersveiligheid in Veurnse dorpen

Veurne blijft investeren in trajectcontroles om de verkeersveiligheid in diverse dorpen te verhogen. Houtem is het volgende dorp waar deze controles worden geactiveerd, terwijl in andere dorpen, zoals Bulskamp, plannen voor de nabije toekomst worden gemaakt.

Veurne, 14 augustus 2023 – Het pittoreske Houtem, genesteld in het hart van Veurne, staat op het punt veiliger te worden voor zowel bewoners als bezoekers. Met de aanstaande activatie van trajectcontroles in specifieke straten, geeft Veurne eens te meer blijk van zijn voortdurende inzet voor verkeersveiligheid.

De zorg voor Houtem

In de sfeervolle straten van Westmolen en Sacrament zullen binnenkort camera’s de snelheid van passerende voertuigen nauwlettend in de gaten houden. Hier, waar de limiet is vastgesteld op een bescheiden 50 kilometer per uur, zullen de nieuwe maatregelen helpen om het historische karakter en de rustige levensstijl van Houtem te beschermen.

Een trend die zich voortzet

Dit is geenszins de eerste keer dat Veurne zijn wegen veiliger heeft gemaakt door middel van trajectcontroles. Eerder zagen Avekapelle, met zijn Avekapelle- en Roesdammestraat, en Beauvoorde, met de Gouden Hoofdstraat, gelijkaardige initiatieven ontplooien. Het resultaat? Een kalmer verkeer in zones waar respect voor de snelheidslimiet van cruciaal belang is.

En laten we de Albert I-laan niet vergeten, waar eerder dit voorjaar trajectcontroles werden geïntroduceerd, waarmee de veiligheid op deze belangrijke verkeersader werd verhoogd.

Toekomstige plannen

Bulskamp, een ander charmant dorp binnen de Veurnse grenzen, staat ook op de lijst voor toekomstige trajectcontroles. Echter, de uitrol hiervan zal geduldig wachten tot na de voltooiing van de rioleringswerken. Ondertussen blijft de snelheid daar een respectvolle 30 kilometer per uur, waardoor de veiligheid en sereniteit van de dorpskern wordt gewaarborgd.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be