Tragisch verkeersongeval eist leven van motorrijder in Middelkerke

Een sombere wolk hing boven Middelkerke afgelopen donderdagavond, toen een noodlottig verkeersongeval zich voltrok op de Kalkaertweg, gelegen op de grens met Oostende. Een man van in de vijftig uit Oudenburg liet hierbij zijn leven, nadat hij de controle over zijn motor verloor.

Een fatale controleverlies

Zonder aanwijsbare reden gaf de man zijn grip op de Harley Davidson prijs. Omstreeks 20 uur ontving de politie een melding van een passant die het wrange schouwspel toevallig had opgemerkt. De motorrijder was naar verluidt tegen een duiker in een bocht terechtgekomen.

Snel optredende hulpdiensten

Politie en hulpdiensten waren snel ter plaatse en begonnen onmiddellijk met het verlenen van eerste hulp, in afwachting van de aankomst van de ambulance. Hoewel de man toen nog bij bewustzijn was, was zijn toestand zorgwekkend. Hij werd met spoed overgebracht naar het AZ Damiaanziekenhuis. Daar bezweek hij helaas aan zijn verwondingen later op de avond.

Onderzoek naar de omstandigheden

Het verkeer in beide richtingen op de Kalkaertweg was enige tijd afgesloten. Het parket van West-Vlaanderen heeft een verkeersdeskundige aangesteld om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Volgens de eerste bevindingen waren er geen andere partijen betrokken bij het incident.

Een pijnlijke reeks van ongevallen

Deze tragedie markeert het tweede dodelijke ongeval met een motorrijder aan onze kust in slechts twee weken tijd. Eind juli verloor ook de 37-jarige Claude Hollebeke zijn leven bij een verkeersongeval in Oostende.

( Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be )