Torhoutse woensdagmarkt: alle marktkramen komen terug

De Nationale Veiligheidsraad besliste om vanaf 1 juli over te gaan tot fase 4 van de corona-exitstrategie. In deze fase wordt de beperking van het aantal marktkramen opgeheven, mits er rekening gehouden wordt met de hygiëne- en de afstandsregels. Het Lokaal Bestuur Torhout besliste om vanaf woensdag 1 juli de markt opnieuw te laten plaatsvinden in oorspronkelijke grootte en met het gekende aanbod.

In overleg met het marktkramerscomité wordt er vanaf woensdag 1 juli opnieuw een woensdagmarkt georganiseerd waarbij 90 kramen opgesteld worden. De kramen worden niet langer beperkt tot voeding en bloemen. Bij de organisatie van de woensdagmarkt worden de hygiëne- en afstandsregels, opgelegd door de Nationale Veiligheidsraad, nog steeds gerespecteerd.

Zo zullen de kramen verspreid staan op en rond de Markt. Bezoekers kunnen de markt enkel bereiken langs één van de drie ingangen in de Zwanestraat, de Hofstraat of de Zuidstraat.

De marktkramers en hun personeel zijn nog steeds verplicht om een mondmasker of mondneusbescherming te dragen en om de nodige hygiënemaatregelen te nemen. 

Richtlijnen voor bezoekers

Als je woensdag naar de markt komt, vragen we om rekening te houden met volgende richtlijnen:
– Kom alleen of maximum met twee naar de markt. Maak er geen uitstap van.
– Kom binnen langs de ingang in de Zwanestraat, de ingang in de Hofstraat of de ingang in de Zuidstraat.
– Parkeer je auto op parking Deprez, parking Karel de Gheldere, de parking bij het station of de parking bij het zwembad.
– Om het marktgebeuren veilig te laten plaatsvinden, komen er looplijnen.

Gelieve deze lijnen te volgen.
Draag bij voorkeur een mondmasker of mondneusbescherming.
Betaal met bancontact of pasgeld.
Volg de instructies van de marktwachten.
Hou afstand (minimum 1,5 meter) en hou rechts aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *