Torhoutse stadskernvernieuwing: Nutswerken Kortemarkstraat gaan bouwverlof in

Eind juni schoven de nutswerken in de Kortemarkstraat op richting het kruispunt met de Karel de Ghelderelaan en de Gitsstraat. Met het oog op de start van het bouwverlof op vrijdag 17 juli geven we graag een stand van zaken van de werken.

De Karel de Ghelderelaan is een drukke verbindingsweg in Torhout. Om de hinder tot een minimum te beperken, werd er daarom afgesproken om de werken op het kruispunt Kortemarkstraat, Karel de Ghelderelaan en Gitsstraat op te splitsen in twee delen. Hierdoor wordt het kruispunt telkens slechts gedeeltelijk afgesloten voor alle verkeer.

Tijdens deel 1 van de werken werd de Gitsstraat en de Kortemarkstraat aan de kant van de Rijselstraat volledig aangepakt.

“Door het slechte weer van de laatste weken liepen de werken aan het kruispunt enige vertraging op”, verduidelijkt schepen van openbare werken Hans Blomme. “Hierdoor zal voor de start van het bouwverlof enkel deel 1 van de werken afgewerkt kunnen worden.”

Deel 2 van de werken, aan de kant van de Karel de Ghelderelaan, zal opgestart worden na het bouwverlof, vanaf maandag 24 augustus. Om de werken goed te kunnen uitvoeren, is het noodzakelijk dat het kruispunt twee weken afgesloten wordt voor auto’s. Doorgang voor fietsers en voetgangers blijft in alle richtingen mogelijk.

Aansluitend op deel 2 van de werken wordt vanaf september overgegaan naar de tweede fase van de nutswerken in de Kortemarkstraat. Tijdens deze tweede fase worden de nutsvoorzieningen in het stuk van de Gitsstraat tot aan de Rijselstraat vernieuwd.

Het weer en technische problemen op de werf kunnen voor vertraging zorgen in de voorgestelde planning.

Wil je graag meer weten over de stadskernvernieuwing? Surf snel naar www.torhout.be/stadskernvernieuwing.

Heb je een vraag waarop je het antwoord niet kan terugvinden? Laat het ons weten via stadskernvernieuwing@torhout.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *