Torhoutse senioren trappen opnieuw de pedalen in

Torhout, 30 augustus, 14:30 uur:

Terwijl de zon de contouren van de stad Torhout zachtjes belicht, maken de lokale senioren zich klaar voor een traditie die hen elk jaar opnieuw bijeenbrengt: de jaarlijkse fietstocht georganiseerd door de seniorenadviesraad (SAR). De aankondiging hiervan doet niet enkel de harten van fietsliefhebbers sneller slaan, maar smeedt ook een band tussen de generaties.

Een tocht vol verhalen en herinneringen

Met een afstand van 26 kilometer en de rustige kadans waarmee ze wordt afgelegd, wordt de tocht niet alleen een sportieve, maar vooral een sociale gebeurtenis. Het traject wekt herinneringen op, en tussen de trappende benen en draaiende wielen worden verhalen uitgewisseld. De seingevers en politiebegeleiding zorgen daarbij voor een vlekkeloos parcours.

Annick Vanderspurt, schepen van senioren, spreekt met een glinstering in haar ogen over de passie van de Torhoutse ouderen voor dit evenement. “Onze senioren tonen elk jaar hun sportieve kant en het enthousiasme waarmee ze deelnemen, vult onze stad met trots.”

Gezellig samenzijn als bekroning

Het startschot weerklinkt om 14.30 uur op de parking van het zwembad. De seniorenadviesraad, met de wijsheid van voorbereiding, houdt een pauze bij warm weer, waarbij men even op adem kan komen en van een meegebracht drankje kan genieten. Het eindpunt van de tocht, Club de B, biedt de gelegenheid tot reflectie en gezelligheid. Hier komen de verhalen samen en wordt de dag bekroond met een drankje en twee broodjes.

Vorig jaar werd het evenement bezocht door zo’n 85 deelnemers. Een cijfer dat getuigt van de verbondenheid in Torhout en de waarde die wordt gehecht aan tradities die generaties verbinden.

Contact en verdere informatie

Voor meer details over het evenement of de seniorenadviesraad:

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be