Torhoutse duurzame helden gekozen!

 

Torhout wil zijn steentje bijdragen als het gaat over duurzame ontwikkeling. Daarom neemt het Lokaal Bestuur Torhout vol enthousiasme deel aan de Week van de Duurzame Gemeente van 18 tot 25 september. Tijdens deze campagneweek worden de reeds bestaande duurzame initiatieven – en in de eerste plaats de burgers die deze initiatieven dragen – in de kijker geplaatst.

 

Schepen Elsie Desmet : Op 25 september 2015 ondertekende België als één van 193 landen de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN, ook wel gekend als de Agenda 2030. Deze internationale doelstellingen verenigen een aantal internationale afspraken (armoedebestrijding, klimaatactie, rechtszekerheid, …). De Agenda 2030 is universeel en roept elk land en elke actor op om verantwoordelijkheid te nemen. Ook Torhout als lokaal bestuur wil zijn steentje bijdragen en neemt deel aan de publiekscampagne: de Week van de Duurzame Gemeente.

 

De Week van de Duurzame Gemeente wil de reeds bestaande initiatieven – en in de eerste plaats de burgers die deze initiatieven dragen – in de kijker plaatsen. Zo kunnen we lokale acties verbinden met een globale agenda en samen met vele andere lokale besturen, op een gezamenlijk moment en met gedeelde trots, een voortrekkersrol opnemen in dit mondiale verhaal. De échte ‘helden’ om deze doelstellingen te verwezenlijken zijn de burgers, organisaties, verenigingen, scholen, bedrijven of andere groepen die in hun dagelijkse bezigheden hun steentje bijdragen aan duurzame ontwikkeling.

 

Na een oproep aan de inwoners van Torhout, werden als lokale ‘helden’ geselecteerd: vzw De Proeftuin, Voedselbedeling Den Oost, vzw De Patio – afdeling ‘t Groot Hersberge, vrijwilligers Kind & Gezin, het zwerfvuilteam, de volkstuintjes, het repair café, de minibib’s, Origin’o Torhout en de heer Achiel Debaere. Onze helden worden tijdens de campagneweek in de kijker geplaatst door het Lokaal Bestuur Torhout alsook wordt hen gratis campagnemateriaal ter beschikking gesteld. Op 21 september om 13 uur zal de campagnevlag worden gehesen samen met onze lokale helden op de parking van het Stadskantoor (Aartrijkestraat 11/B, Torhout).

 

Voor meer info: www.duurzamegemeente.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *