Torhouts woonzorgcentrum zet strijd tegen Covid-19 verder

Deze week testten 7 bewoners van het woonzorgcentrum Sint-Augustinus positief op het Covid-19 virus. Dat brengt het totaal aantal vastgestelde besmettingen op 25.

2 bewoners testten afgelopen weekend positief. Aangezien hun kamers zich dicht bij elkaar bevonden werd in overleg met de Coördinerend Raadgevend Arts (CRA) beslist om alle bewoners in de directe nabijheid en al het personeel van deze afdelingen te testen. Daaruit bleken nog 2 bewoners positief. Ook 3 bewoners die reeds op de precohorte verbleven legden intussen een positieve test af.

Onder onze bewoners verblijven er momenteel nog 10 bevestigd positieve bewoners op onze cohorte afdeling en 2 in het ziekenhuis. Er zijn ondertussen al 8 bewoners die besmet waren met het Covid-19 virus terug op de kamer. Sinds het begin van de crisis hebben we helaas ook al van 5 bewoners afscheid moeten nemen.

Wat betreft het personeel, werden sinds het begin van de crisis 15 personeelsleden positief getest. 4 van de getroffen personeelsleden zijn ondertussen al terug aan het werk. Het volledige team van het woonzorgcentrum houdt vol en doet er alles aan om dit samen te overwinnen.

Babbelboxen worden behouden

Op Moederdag lanceerde het woonzorgcentrum 3 babbelboxen. Op deze manier worden bewoners en hun familieleden op een veilige manier met elkaar in contact gebracht. Het openstellen van de babbelboxen is niet gerelateerd aan de recente besmettingen. Er werden strenge veiligheidsrichtlijnen uitgewerkt. Fysiek contact met de bewoner is uiteraard niet mogelijk. Na ieder gesprek wordt de gebruikte box grondig ontsmet.

Het huidige systeem werkt goed en wordt dan ook aangehouden. De babbelboxen blijven van maandag tot vrijdag toegankelijk. In het weekend wordt ook intensief ingezet op videogesprekken. Om de veiligheid van zowel bewoners en personeel te kunnen blijven garanderen, wordt de contactregeling momenteel dus nog niet verder uitgebreid. We blijven alvast tot en met 1 juni op deze manier verder werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *