Torhouts plantjesweekend ‘ Kom op tegen Kanker ‘ van 13,14 en 15 september 2019

Nog elke dag krijgen 112 mensen in Vlaanderen te horen dat ze kanker hebben. Een harde boodschap, ook voor alle mensen die om de patiënt heen staan. Zij voelen plots de angst om hun vader, moeder, kind, partner, vriend of vriendin te raken aan kanker.

Al sinds 1994 verkopen duizenden vrijwilligers tijdens het derde weekend van september azaleaplantjes. Dit jaar is de actie dus aan haar 25ste editie toe.

Het plantjesweekend gaat nooit ongemerkt voorbij. Op radio en televisie wordt het plantjesweekend gepromoot. De opbrengst ervan gaat naar begeleiding van mensen met kanker, naar het Kankerfonds voor mensen die het financieel moeilijk hebben door hun ziekte, naar hulp voor kinderen met kanker, enz…

Reeds vele jaren werken de vrijwilligers van SKAT (Sociaal Komitée Actief Torhout) mee aan deze actie. Dit jaar wil SKAT, in samenwerking met het Lokaal Bestuur Torhout, tijdens het weekend van 13, 14 en 15 september, maar liefst 1900 plantjes aan de man/vrouw brengen. De plantjes worden verkocht op woensdag 11 september op de woensdagmarkt. Op vrijdag 13 en zaterdag 14 september verkopen we de plantjes aan de Torhoutse grootwarenhuizen Delhaize, Colruyt en Aldi.

Kom de acties steunen en help fondsen verzamelen voor wetenschappelijk onderzoek, en voor de hulp aan zieken en families.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *