Torhout : workshop ‘ omgaan met verlies en verdriet’

In het kader van de geestelijke gezondheid organiseert het Lokaal Bestuur Torhout, in samenwerking met Logo Brugge-Oostende en de provincie West-Vlaanderen, op donderdag 22 december een workshop ‘Omgaan met verlies en verdriet’.

Samen veerkrachtig

Dit jaar staat het thema ‘kracht’ en meer bepaald ‘samen veerKRACHTig’ centraal binnen de geestelijke gezondheidszorg. Je veerkracht zegt hoe sterk je je voelt bij stress of tegenslagen. Ben je zelf veerkrachtig? Mooi zo, maar vergeet niet dat er heel wat mensen zijn die geen veerkracht hebben. Daarom is het belangrijk om te weten dat je heel wat voor anderen kan betekenen, zeker in moeilijke situaties. Je kan anderen helpen door te luisteren, zonder te oordelen. Je oprechte betrokkenheid kan wonderen doen voor de veerkracht van anderen, zeker bij een verlies- en verdrietsituatie.

Omgaan met verlies

Een dierbare die overlijdt, iedereen wordt er vroeg of laat mee geconfronteerd. Een overlijden, op welke manier dan ook, laat altijd een leegte na. Het besef dat iemand verdwenen is uit je leven is en het blijft moeilijk, zeker in het begin. Dergelijke situaties kunnen enorme emoties oproepen: verdriet, maar ook woede, ongeloof, ontkenning en schuldgevoelens. Allemaal heel normale emoties die horen bij het rouwproces. Maar hoe ga je hier het best mee om? Wat zijn goede tips en kapstokken om met deze gevoelens om te gaan?

Volg onze workshop op donderdag 22 december

In het kader van het thema geestelijke gezondheid organiseert het Lokaal Bestuur Torhout een workshop rond ‘Omgaan met verlies en verdriet’.

  • Op donderdag 22 december om 19 uur.
  • In Club de B (‘s Gravenwinkelstraat 5).
  • Sprekers: Thomas Holvoet, pastor en gedichtenmake, en Rita Dewulf, palliatief verpleegkundige. Beiden zullen vanuit hun ervaringen praten over omgaan met verlies en waar mogelijk kapstokken aanreiken voor al wie daar nood aan heeft. Daarnaast zorgt Guy Buyse, muzikant, voor de muzikale omlijsting.
  • Inschrijven is verplicht via Charlotte Hoeman, intergemeentelijke preventiemedewerker, via charlotte.hoeman@logobrugge-oostende.be of via 050 32 62 96.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *