Torhout : woonzorgcentrum Sint-Augustinus versoepelt bezoekregeling vanaf maandag 13 juli.

Vanaf maandag 13 juli versoepelt woonzorgcentrum Sint-Augustinus de bezoekregeling. Vanaf dan mogen de bewoners terug 2 (vooraf geregistreerde) bezoekers op de eigen kamer ontvangen. Om dit goed en veilig te laten verlopen, moeten uiteraard een aantal preventierichtlijnen gevolgd worden.

Tot op heden was direct contact met de bewoners van het woonzorgcentrum enkel mogelijk via één van de 10 praattafels in de cafeteria. Het woonzorgcentrum zet nu een nieuwe stap in de versoepeling van de bezoekregeling.

2 vaste bezoekers per bewoner

Voorlopig zetten we de deuren nog niet voor iedereen open. We beperken het momenteel tot 2 vaste bezoekers (altijd dezelfde) per bewoner. De bezoekers moeten op voorhand geregistreerd worden en enkel deze 2 personen kunnen een ‘kamerbezoek’ brengen. Registreren kan via het onthaal van het woonzorgcentrum (onthaal.woonzorgcentrum@torhout.be of 050 22 12 22). Wie geregistreerd is als vaste bezoeker kan geen praattafel meer boeken. Deze worden voorbehouden voor de overige familieleden/contactpersonen die door de beperkende maatregelen nog niet op kamerbezoek kunnen komen.

Geleidelijke versoepeling en strikte voorwaarden

De veiligheid van onze bewoners en onze medewerkers blijft steeds voorop staan. We kiezen er dan ook voor om de versoepelingen stapsgewijs in te voeren. Bij een positieve evaluatie kunnen deze later eventueel uitgebreid worden.

Om alles veilig en vlot te laten verlopen werden een aantal richtlijnen uitgewerkt:

Het kamerbezoek wordt beperkt tot 1 uur en 1 moment.
Aan de bezoekers wordt gevraagd om van bij aankomst een eigen chirurgisch mondmasker te dragen. Stoffen mondmaskers zijn niet toegelaten.
Handhygiëne is cruciaal. Handen moeten ontsmet worden bij aankomst en ook doorheen het gebouw werd op verschillende locaties ontsmettingsalcohol voorzien.
De afstand tot andere bezoekers en medewerkers moet maximaal bewaard worden.
Elke bezoeker krijgt na een temperatuurmeting een eigen ontsmette plooistoel die hij/zij meeneemt naar de kamer.
Het bezoek wordt ontvangen in de eigen kamer, deuren en ramen worden bij voorkeur geopend tijdens het bezoek. Indien het weer het toelaat, kan het bezoek ook doorgaan in de tuin van het woonzorgcentrum.
Bezoek kan enkel als je in de laatste 14 dagen geen symptomen hebt gehad die kunnen wijzen op covid-19 en niet in contact bent geweest met een positief geteste coronapatiënt.

“We zijn blij dat we onze bewoners opnieuw bezoek kunnen laten ontvangen in hun eigen vertrouwde kamer. We zijn ons ervan bewust dat deze versoepeling voor sommigen misschien niet ver genoeg gaat, maar de veiligheid van onze bewoners en medewerkers staat altiijd op de eerste plaats. We blijven dus heel voorzichtig. We roepen de bezoekers op om strikt de richtlijnen te volgen, alleen zo kunnen we de maatregelen in de toekomst blijven versoepelen.” zegt schepen van ouderenzorg Joost Cuvelier.

Tot eind juli kan je iedere werkdag op bezoek komen van 10 tot 11 uur en van 13.30 tot 16.30 uur, dan volgt een evaluatie en wordt bekeken op welke manier we dit eventueel kunnen uitbreiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *