Niet gecategoriseerd

Torhout, vernieuwing Amazoneplein in de laatste fase Feestelijke opening op 27 mei!

Vorige week, tijdens de buitenspeeldag, werd het Amazoneplein al even getest door de jeugd van Torhout Oost. In de komende weken worden de laatste puntjes afgewerkt.

 

Stand van zaken werken Amazoneplein

Het Amazoneplein begint stilaan zijn nieuwe vorm te krijgen. Een aantal zaken zijn ondertussen al afgerond. O.a. de fietsverbinding, het amfitheater en de natte zones zijn al klaar.

 

Door het natte najaar en voorjaar lieten de grondwerken even op zich wachten. De aannemer start vanaf deze week met de afwerking. De laatste oneffenheden op het terrein, het voetbalveldje en de paden zullen worden weggewerkt.

 

Terrasafwerking in samenwerking met Torhoutse scholen

De aanplantingen werden reeds grotendeels uitgevoerd. De afwerking van het terras en de vlonderpaden wordt door de Torhoutse scholen Eureka Go! en het Vrij Technisch Instituut Torhout uitgevoerd: een unieke ervaring voor de studenten binnen hun opleiding.

 

Tot alle werken afgerond zijn, blijft het Amazoneplein nog eventjes een werfzone. We kijken allemaal vol spanning uit naar het eindresultaat.

 

Feestelijke opening op 27 mei tijdens Feest in ‘t Groen!

Tijdens Feest in ‘t Groen op 27 mei wordt het nieuwe plein feestelijk geopend. Iedereen is van harte welkom. Binnenkort ontvangt elke Torhoutse burger een flyer met het programma.

 

“Maandag startte de aannemer met de laatste uit te voeren werken op het Amazoneplein. Wat later dan voorzien omwille van de weergoden die ons niet goedgezind waren de voorbije maanden. Maar, het einde is in zicht! De aannemer, de medewerkers van ons team groen en de studenten houtbewerking van de plaatselijke secundaire scholen geven het beste van zichzelf om alles picobello af te leveren tegen 27 mei. Kom zeker een kijkje nemen en ontdek het vernieuwde, avontuurlijke plein tijdens Feest in ‘t Groen!”, vertelt schepen Elsie Desmet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *