Torhout : update besmetting kleuterkamp kinderboerderij

Zaterdag 18 juli 2020 werd de stad verwittigd dat 2 kleuters die vorige week deelnamen aan het kleuterkamp op de kinderboerderij, positief testten op COVID-19. Zoals de procedure het voorschrijft kregen de ouders van de overige kinderen uit de bubbel de instructies om hun kinderen in quarantaine te plaatsen en ze te laten testen.

De betrokken ouders gaven snel gehoor aan onze oproep. Het grootste deel van de ouders lieten hun kinderen afgelopen zaterdag testen in de Torhoutse triagepost. Deze testen waren allemaal negatief. Er werden op vandaag dus geen bijkomende besmettingen vastgesteld.

Zoals de procedure voorschrijft wordt aan de ouders ook bij een negatief testresultaat gevraagd om de kinderen gedurende 14 dagen in quarantaine te houden vanaf het moment dat er een contact kan geweest zijn met één van de besmette kinderen.

Wnd. burgemeester Hans Blomme: “We willen de betrokken ouders graag bedanken voor hun vlotte medewerking. We roepen op om de voorgeschreven quarantaine maximaal te volgen. Samen moeten we proberen het virus zo snel mogelijk in te dijken.”

Vragen over de kampen op de kinderboerderij?

Deze week zijn er geen kampen voorzien in de kinderboerderij. We volgen de situatie op, maar de geplande kampen voor de komende weken komen niet in het gedrang.

Wie vragen heeft of zich zorgen maakt kan steeds contact opnemen met de coördinator op 050 21 67 03 of op kinderboerderij@torhout.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *