Torhout : tijdelijke schoolstraat Papebrugstraat

De coronamaatregelen worden langzaam terug gedraaid. Vanaf dinsdag 2 juni mogen kleuterscholen opnieuw al hun kleuters verwelkomen. Om de leerlingen van de Oefenschool veilig op te halen wordt de Papebrugstraat tot het einde van dit schooljaar na de schooluren ingericht als schoolstraat.

Concreet wil dit zeggen dat de Papebrugstraat tijdelijk afgesloten wordt voor alle verkeer, met uitzondering van voetgangers, fietsers, speed pedelecs en de hulpdiensten.

De Papebrugstraat zal afgesloten worden op maandag, dinsdag en donderdag van 15.45 uur tot 16.15 uur, op woensdag van 11.30 uur tot 11.45 uur en op vrijdag van 15 uur tot 15.30 uur. Op dinsdag 2 juni zal de schoolstraat voor het eerst ingericht worden. De Papebrugstraat blijft tot het einde van dit schooljaar na de schooluren voor maximum een half uurtje ingericht als schoolstraat.

Ouders die hun kinderen komen ophalen met de auto kunnen parkeren aan het station. Vergeet niet om vanaf dinsdag 2 juni opnieuw je blauwe schijf te leggen! Ouders die met de fiets komen, wat met het mooie weer en de veilige schoolstraat ideaal is, kunnen via de Papebrugstraat vlot tot bij de school geraken.

Door de Papebrugstraat tijdelijk in te richten als schoolstraat geeft het lokaal bestuur ouders de nodige ruimte om hun kinderen veilig van school af te halen. Bovendien kunnen op deze manier ook de afstandsregels rond corona gerespecteerd blijven. Vanaf dinsdag zullen er gemiddeld 200 leerlingen aanwezig zijn in de school. Niet iedereen zal gelijktijdig de school kunnen verlaten. Daarom voorziet de school mogelijkheden om wachtrijen te maken buiten de schoolpoort. Ouders zullen bij het ophalen van hun kinderen immers niet toegelaten worden binnen de schoolgebouwen.

“Met de heropstart van de scholen willen we dat ouders hun kind in alle veiligheid van school kunnen ophalen. Nu de heropstart van de scholen wordt uitgebreid, zal het heel wat drukker worden aan de schoolpoort. Een schoolstraat is een eenvoudige manier om de boodschap van ‘afstand houden’ te realiseren. De straat wordt een veilige plaats waar ouders hun kinderen kunnen ophalen na schooltijd. Dit is een proefproject in samenwerking met de Oefenschool. We hopen samen met de school én de ouders dit proefproject na evaluatie verder te kunnen uitbreiden en van de Papebrugstraat een echte schoolstraat te kunnen maken!, vertelt Elsie Desmet, schepen van mobiliteit. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *