Torhout : tennistornooi stilgelegd na coronabesmettingen


Na het vaststellen van zes coronabesmettingen in een Torhoutse tennisclub (KTG Houtland) besliste het stadsbestuur in samenspraak met de tennisclub om het lopende tornooi stil te leggen.
Zes spelers van KTG Houtland testten positief op covid-19. Om een verdere verspreiding van het virus te voorkomen, besliste burgemeester Kristof Audenaert in overleg met de tennisclub om het lopende tornooi onmiddellijk stil te leggen. Ook de bar van de tennisclub wordt met onmiddellijke ingang gesloten voor 14 dagen.
Voorzorgsmaatregelen getroffen
Ondanks de vastgestelde besmettingen werden de opgelegde protocollen en richtlijnen voor het organiseren van het tornooi gevolgd. De nodige signalisatie was voorzien. Na elke match werden banken en scoreborden ontsmet, aan de terreinen hingen ontsmettingsgels en toeschouwers keken buiten naar de matchen. Wedstrijden werden enkel zittend gevolgd en de wedstrijdleiding zat achter een scherm. Iedereen die er werktr droegt ook een mondmasker, deuren en poorten bleven open om te zorgen voor de nodige ventilatie en het sluitingsuur van de bar werd gerespecteerd.
Nicole Devriese van KTG Houtland: “Bij de organisatie van het tornooi werden de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen zoals opgelegd door Tennis Vlaanderen. Toch blijkt nu dat het in de huidige omstandigheden niet mogelijk is om het risico op besmetting tot nul te herleiden. De club betreurt de situatie en zal extra maatregelen treffen om een eventuele verdere verspreiding van het virus te voorkomen. We wensen de betrokken leden een spoedig herstel!”
Burgemeester Kristof Audenaert: “We moeten er alles aan doen om besmettingshaarden zo snel mogelijk in te dijken. We roepen de bevolking dan ook nogmaals op om verstandig te zijn en strikt de hygiënemaatregelen te blijven volgen. Ik dank KTG Houtland voor hun zeer constructieve houding.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *