Torhout, start streetartproject ‘ Kaleidoscope ‘

Van 3 t.e.m. 9 juni 2019 starten we in Torhout het langverwachte streetartproject “Kaleidoscope” op. Gerenommeerde kunstenaars maken muurschilderingen op strategische plaatsen. De werken zullen een kleurrijke tentoonstelling doorheen de stad vormen.
In het weekend van 8 juni 2019 kan je de kunstwerken komen bewonderen. Er is een wandelroute (met of zonder gids) die je langs de realisaties leidt. Je kan dat weekend ook zelf creatief aan de slag! Binnenkort volgen meer details!
Er komen twee grote werken op gevelgrootte, waar we binnenkort meer over vertellen, en een twintigtal kleine werkjes. Voor die laatste, viel de keuze op de werkjes van Helen Bur, een Britse artieste die zich toelegt op mooie kleine portretjes van de bewoners of mensen die iets te maken hebben met het pand waar het kunstwerkje op komt. De “Little People” van Helen Bur zijn momenteel furore aan het maken op verschillende plaatsen. We mikken hier zeker op de betrokkenheid van de persoon/personen en de buurt waar deze kunststukjes komen.
OPROEP – Woon je in Torhout centrum en wil jij ook deel uitmaken van dit kunstenfestival? Heb je een muur, gevel of garagepoort die zichtbaar is vanop de straat en waarop een klein kunstwerkje op kan passen? We zoeken dus vooral kleine muren of plaatsen, de werkjes zijn een 30 à 40 cm hoog. Stuur dan uiterlijk zondag 19 mei je naam en contactgegevens door, met een kleine foto van de locatie waar het kunstwerk mag komen, naar michiel.mestdagh@torhout.be.

Mensen die reeds vroeger hun interesse hebben laten blijken, hoeven ons niet meer te contacteren. Zij staan al op de lijst van mogelijke plaatsen die straks in samenwerking met de kunstenares vastgelegd worden.

‘We hopen op een grote interesse van de Torhoutse bewoners om aan het unieke project deel te nemen! Curator Björn Vanpoucke en de kunstenares Helen Bur zullen de 20 meest geschikte gevels kiezen om er een begin juni een klein kunstwerkje op te schilderen.’, aldus een enthousiaste schepen van cultuur Lieselotte Denolf.

Meer info

Michiel Mestdagh
Vrijetijdshuis
Markt 1, 8820 Torhout
050 22 07 70
michiel.mestdagh@torhout.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *