Torhout, ‘Samen met je familie cultuur beleven ‘

Ons cultuurcentrum de Brouckere heeft ook dit seizoen heel wat in petto voor gezinnen en families. Familievoorstellingen, dat is samen genieten! De eerste familievoorstelling van het seizoen 2018-2019 is ‘Kalf!’ van het gezelfschap Zaam.

 

Zaam is het nieuwe gezelschap van Dimitri Leue en Anastassya Savitsky. Acteur en schrijver Dimitri Leue duikt regelmatig op als ludieke reporter op Eén of als gastheer in een KETNET-programma, maar hij is ook gekend van zijn theaterwerk. Dimitri Leue: “In danseres Anastassya Savitsky vond ik een bondgenoot. Een familievoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar is het eerste wapenfeit van ons gezelschap Zaam.”

 

Kalf! is theater, dans en muziek met een ecologisch randje. Toch loeren fantasie en een sprookjesachtige sfeer in Kalf! steeds om de hoek. “Zonder belerend te willen zijn, willen we met kinderen een gesprek aangaan over de vleesindustrie. Waar de allerjongsten vaak vallen voor de capriolen van het jonge diertje, voelen oudere kinderen onze ecologische boodschap wel aan. Toch is Kalf! tegelijk een sprookje. Hoewel ons hoofdpersonage met vele koeien samen in een grote stal leeft, droomt ze over India, waar koeien heilig zijn. Zo brengen we een vleugje Bollywood in de voorstelling.

 

In de pers

“Een voorstelling die kinderen zowel bewust maakt, als een prettige theaterervaring bezorgt.” (Gazet van Antwerpen)

“Met veel schwung en een aanstekelijk spelplezier weten de twee spelers het publiek erbij te betrekken. Een bij momenten zielig, soms heel lief en altijd grappig aandoenlijk verhaal. Twee natuurtalenten hebben ze daar bij Zaam.” (Tuur Devens, De Bond)

 

Nieuw: creatieve omkadering

Na de voorstelling gaan we creatief aan de slag met een thema uit de voorstelling.
Lieselotte Denolf, schepen van cultuur: “Het Cc zet in op beleving. Daarom proberen we vanaf dit seizoen bij familievoorstellingen  een creatieve omkadering aan te bieden: na de voorstelling gaan we dieper in op een thema uit de voorstelling, begeleid door een creatief docent. De omkadering duurt max. 1 uur na de voorstelling en je kan bij de voorstelling nalezen of ze wordt aangeboden. Zo wordt het een echt familie-uitje, een totaalbeleving!

 

 

 

 

 

Praktisch

Kalf! (6+), zondag 7 oktober 2018 om 15 uur in Cc de Brouckere.
Info & tickets: www.ccdebrouckere.be

€10 (basis) , €9 (60+, EDC, leden Gezinsbond), €7 (kinderen, -26)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *