Torhout : opstarten nutswerken Kortemarkstraat

Begin maart startten de nutswerken in de Kortemarkstraat, de eerste stap in het verhaal van de stadskernvernieuwing. Door het coronavirus werden de werken tijdelijk uitgesteld. Door een vertraging van de aannemer op een andere werf zullen de werken starten op woensdag 13 mei in plaats van op maandag 11 mei, zoals eerder gecommuniceerd.

Op 16 maart startten de nutswerken in de Kortemarkstraat. Omwille van het coronavirus besliste Fluvius, trekker van de nutwerken, om de werken tijdelijk stil te leggen. Door een vertraging van de aannemer op een andere werf zullen de nutswerken niet van start kunnen gaan op maandag 11 mei, zoals eerder gecommuniceerd werd. De nieuwe startdatum voor de nutswerken is woensdag 13 mei.

Met het oog op het coronavirus zal er op de werf gewerkt worden onder strikte maatregelen rond sociale afstand en hygiëne.

“Door de werken tijdelijk stil te leggen, zullen de nutswerken in de Kortemarkstraat iets afwijken van de vooropgestelde tijdlijn. Dit heeft echter geen impact op de algemene timing van de wegenwerken. Deze werken zullen, zoals gepland, starten in januari 2021”, verduidelijkt schepen van openbare werken Hans Blomme.

Nutswerken Kortemarkstraat

Alle nutsvoorzieningen (elektriciteit, distributie, gas, waterleiding, telefonie,…) worden vernieuwd of verplaatst. Deze werken zijn noodzakelijk om de wegenwerken en de aanleg van de riolering die volgen vanaf januari 2021 goed te kunnen uitvoeren. Werken bij klanten thuis (aankoppelingen, huisaansluitingen, vervangen van meters,…) worden door het coronavirus nog niet uitgevoerd. Van zodra de veiligheidsmaatregelen het toelaten zullen deze werken opgestart worden.

De nutswerken beginnen in de Kortemarkstraat. De werken starten aan de lichten (bij Lukoil) aan de kant met de oneven huisnummers. De werken schuiven op richting het kruispunt met de Karel de Ghelderelaan. Daarna verschuiven de werken door naar de kant met even huisnummers. Een klein gedeelte van de Gitsstraat komt ook aan de beurt. Midden augustus, na het bouwverlof, start de tweede fase van de werken tussen de Karel de Ghelderelaan en de Rijselstraat.

Bereikbaarheid
Met de auto rijd je tijdens de werken om via de Vredelaan en de Rijselstraat. Alle handelszaken blijven bereikbaar via deze omleiding.

Fietsers gebruiken het fietspad langs de Vredelaan en steken over aan de Gitsstraat.

Het kruispunt met de Karel de Ghelderelaan wordt enkel afgesloten op het moment dat de werken dit kruispunt dwarsen.

Wil je graag meer weten over de stadskernvernieuwing? Surf snel naar www.torhout.be/stadskernvernieuwing.

Heb je een vraag waarop je het antwoord niet kan terugvinden? Laat het ons weten via stadskernvernieuwing@torhout.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *