Torhout : kleuters positief getest op COVID-19 na besmetting deelnemer

Zaterdag 19 juli 2020 werd de stad verwittigd dat 2 kleuters – die de afgelopen week deelnamen aan het kleuterkamp op de kinderboerderij – positief testten op COVID-19.

Besmetting vastgesteld

Beide kinderen vertonen geen symptomen, maar werden getest omdat een gezinslid positief testte. Om de privacy van de besmette personen te beschermen wordt zijn/haar identiteit niet bekendgemaakt.

Kinderen uit bubbel worden getest

Alle ouders van de kleuters die de afgelopen week deelnamen aan het kleuterkamp werden verwittigd. Enerzijds werd gevraagd om het kind gedurende 2 weken in thuisquarantaine te houden en anderzijds werd gevraagd om hun kleuter te laten testen op COVID-19. De testen werden afgenomen zaterdagnamiddag 19/7 tussen 17 en 18 uur in het triagecentrum van Torhout. Om dit zo vlot mogelijk te laten verlopen werden extra artsen en medewerkers opgeroepen.
De resultaten van de tests zijn nog niet bekend. Bij contactname door het COVID-19 contactopvolgingscenter, wordt de ouders ook gevraagd om mee te delen dat hun kind deelgenomen heeft aan het kleuterkamp.

“Zowel de ouders van de kinderen die positief testten op COVID-19 als de ouders waarvan hun kind deelnam aan het kamp, hebben snel en correct gereageerd.”, aldus schepen van Hans Blomme. ”Zo kunnen we een verder verspreiding van het virus indijken.”

Vragen over de kampen op de kinderboerderij?

Individuelen bezoekers en kinderen van de lagere school die deelnamen aan het boerderijkamp kwamen niet in contact met de kleuterbubbel. Wie kinderen heeft die deelnemen aan de activiteiten op de kinderboerderij en vragen heeft of zich zorgen maakt kan steeds contact opnemen met de coördinator op 050 21 67 03 of op kinderboerderij@torhout.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *