Torhout, Keibergdtraat en Sint-Jozefstraat worden tijdelijk afgesloten

In de Keibergstraat eindigen binnenkort de waterbeheersingswerken die de wijk Torhout-Oost en de Schilderswijk tegen wateroverlast beschermen. De Keibergstraat wordt daarom afgesloten voor alle verkeer van dinsdag 2 tot vrijdag 12 juni. Deze invalsweg is op dit moment noodzakelijk voor de transporten naar de bouwwerf aan scholengroep Sint-Rembert in de Sint-Jozefstraat. Om de verkeershinder voor weggebruikers zoveel als mogelijk te beperken, werd beslist de twee werven op elkaar af te stemmen. Hierdoor zal de Sint-Jozefstraat van donderdag 28 mei tot vrijdag 12 juni in de week afgesloten zijn voor alle verkeer.
Waterbeheersing
Een eerste stap in het beschermen van de wijk Torhout-Oost tegen wateroverlast startte met de aanleg van het bufferbekken aan de Kersouwkensstraat Het bufferbekken Torwoud is niet alleen belangrijk voor watercaptatie, maar werd ondertussen ook ingevuld als wandel- en ontspanningsdomein.
Na de aanleg van het bekken werd de Gaverbeek vanaf de Kersouwkensstraat en de Groenhovestraat tot aan de Donaustraat verbreed om het overvloedige oppervlaktewater tijdig te verzamelen buiten de wijk.
De laatste fase in de werken is de verbinding tussen de Donaustraat en de Keibergstraat. Deze werken worden momenteel uitgevoerd door aannemer Haezebrouck en zijn een samenwerking tussen het Lokaal bestuur Torhout en de Provincie West-Vlaanderen.
In de Keibergstraat wordt het oppervlaktewater van de regio Bruggestraat en de spoorweg opgevangen op de verbindingsgracht. Heel concreet worden de grachten en de rioleringen verbonden. De rijweg wordt opgebroken en doorgaand verkeer zal er niet mogelijk zijn. Daarom wordt de Keibergstraat afgesloten voor alle verkeer en dit van dinsdag 2 juni tot vrijdag 12 juni.
Combinatie van werken
Binnen de scholengroep Sint-Rembert vorderen de bouwwerken aan de Sint-Jozefstraat goed. Er komt een periode van veel leveringen aan, verbonden aan een strikte planning. De Keibergstraat is voor deze werf de aanrijroute naar de werf.

Een eerste levering staat gepland op donderdag 28 en vrijdag 29 mei. Op dit moment plaatst de aannemer TT-elementen. Hiervoor moet de Sint-Jozefstraat worden afgesloten.

Door de onderbreking in de Keibergstraat zal de aanrijroute voor de werf Sint-Rembert naar de Bruggestraat verlegd worden en moet de volledige rijweg voor hen voorbehouden worden.

“Om de verkeershinder zoveel als mogelijk te beperken, werd beslist om de Sint-Jozefstraat van donderdag 28 mei tot vrijdag 12 juni tijdens de week af te sluiten voor alle verkeer. Om het verkeer in het weekend en op feestdagen niet te hinderen, zal de Sint-Jozefstraat op deze dagen tijdelijk opengesteld worden”, vertelt schepen van openbare werken Hans Blomme.

Bereikbaarheid

Keibergstraat

Bewoners van de Schilderswijk en de Keibergstraat ten zuiden van de doorsteek kunnen omrijden via de Hugo Verriestlaan. Bewoners ten noorden van de doorsteek in de Keibergstraat moeten omrijden via de afrit van de E403 en de Bruggestraat.

Sint-Jozefstraat

De Sint-Jozefstraat wordt onderbroken op weekdagen. Tijdens het weekend en op feestdagen is de straat open voor alle verkeer.

Leerlingen die met de fiets naar school komen, kunnen tijdens de periode van de werken de school makkelijk bereiken via het kerkhof. Leerlingen die met de auto gebracht worden, moeten tijdens deze periode afgezet worden op de parking van het zwembad.

Fietsers moeten omrijden via de Bruggestraat en de afrit E403.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *