Torhout, Internationale Repair Café Week

Van 13 tot en met 21 oktober 2018 is het Internationale Repair Café Week. Wereldwijd organiseren vrijwilligers in die week bijeenkomsten die draaien om samen repareren.

Ook in Torhout op 13 oktober 2018 tussen 13:30 uur en 17 uur in de Kasteelstraat 30, in de zaal van café Heidelberg.

Kwb Torhout content wilt voor de 8ste maal toestellen en voorwerpen een tweede leven geven. Daarom organiseren wij een Repair Café. Draagbare elektrische toestellen, sieraden, speelgoed en nog veel meer worden door handige vrijwilligers opgeknapt. Onze bijzondere aandacht gaat dit maal naar de fiets. Een fiets die in orde is, is ook veiliger.

Negen jaar Repair Café
Met de Internationale Repair Café Week wordt gevierd dat het Repair Café negen jaar bestaat. Op 18 oktober 2009 organiseerde Martine Postma in Amsterdam de allereerste repareerbijeenkomst onder de naam Repair Café. Intussen zijn er meer dan 1550 Repair Cafés verspreid over 33 landen.

In een Repair Café krijgen (dierbare) kapotte spullen een tweede leven. Bezoekers zien dat repareren mogelijk is, en vaak helemaal niet zo moeilijk als ze misschien dachten. Maar bovenal ervaren ze dat repareren leuk is. Kom het ook eens proberen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *