Torhout, inspiratieavond duurzame mobiliteit

Het Lokaal Bestuur Torhout organiseert op donderdagavond 23 mei 2019 een eerste inspiratieavond duurzame mobiliteit. Iedereen is welkom vanaf 18 uur in het stadskantoor. In samenwerking met DATS24/Colruyt Group, Fluvius en Cambio.

Duurzame mobiliteit en alternatieve vervoerswijzen worden steeds belangrijker. Ook het lokaal bestuur van Torhout wil hier de komende jaren volop op inzetten en wil een voortrekker zijn op vlak van duurzame, groene mobiliteit. Om burgers kennis te laten maken met verschillende nieuwe vervoersmiddelen en uit te leggen wat duurzame mobiliteit precies betekent, wordt een inspiratiemoment duurzame mobiliteit georganiseerd op 23 mei.

Als lokaal bestuur willen we zoveel mogelijk burgers goesting laten krijgen in duurzame mobiliteit. Sinds vorig jaar kan men als inwoner van Torhout al gebruik maken van het Cambio deelwagensysteem. Ondertussen zijn er 2 voertuigen ter beschikking op het grondgebied Torhout.

Burgers zijn hoe langer hoe meer op zoek naar een alternatief voor hun benzine-of dieselwagen. De fiets wordt meer een meer een volwaardig vervoersmiddel. Ook bedrijven beginnen zich steeds meer de vraag te stellen hoe ze hun mobiliteit kunnen ‘verduurzamen’. Niet alleen vanuit een maatschappelijke betrokkenheid, maar ook vanuit kostenbewust ondernemen. Het doel van de inspiratieavond is dan ook om iedereen bewuster te maken van hun mobiliteitsbehoefte, particulieren en bedrijven te inspireren en te motiveren richting meer duurzaam vervoer.

Inspiratiemoment 23 mei
Het inspiratiemoment bestaat uit 2 delen. We beginnen met een informatief gedeelte, vanaf 18 uur, waar we 3 sprekers aan het woord laten:
⦁ Tonny Decoster, Fluvius: wat is duurzame mobiliteit en wat is de rol van Fluvius daarin ?
⦁ Maarten Van Houdenhove, DATS 24/Colruyt Group: Van elektrisch rijden tot rijden op aardgas. Alle alternatieven voor diesel en benzine op een rij.
⦁ Cambio : De deelauto als onderdeel van uw mobiliteit.

Aansluitend kunnen de deelnemers gratis testritten uitvoeren met e-bikes, elektrische voertuigen, CNG-wagens, hybride wagens, waterstofwagens en worden de Cambiovoertuigen opengesteld om het gebruik en het reservatiesysteem uit te leggen.

Heel wat plaatselijke handelaars hebben reeds toegezegd om testvoertuigen ter beschikking te stellen, ook de plaatselijke fietshandelaars zorgen voor testfietsen.

Inschrijven
Deze inspiratieavond is volledig gratis, aan de deelnemers wordt er tussen het sprekersgedeelte en de testritten een drankje en een hapje aangeboden. Geïnteresseerden kunnen inschrijven via milieu@torhout.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *