Torhout Helpt! Mondmaskers in de bus tegen eind volgende week.

Het lokaal bestuur voorziet elke Torhoutenaar vanaf 6 jaar van een wasbaar herbruikbaar mondmasker. Volgende week gaat de huis-aan-huisbedeling van start en zal iedere inwoner (vanaf 6 jaar) een mondmasker in de bus krijgen.

De oproep naar vrijwilligers om de mondmaskers mee te bedelen, viel niet in dovemansoren. Het Lokaal Bestuur Torhout wil iedereen die zich inschreef dan ook oprecht bedanken voor hun inzet!
Alleen samen komen we door deze crisis en het is hartverwarmend om te zien hoe geëngageerd de Torhoutenaar is!

Huis-aan-huisbedeling van start na het Hemelvaartweekend

De organisatie en voorbereiding voor de bedeling draait op volle toeren. De leveringen van filters, volwassen mondmaskers en kindermondmasker komen stilaan binnen. Alles wordt momenteel logistiek voorbereid en na het Hemelvaartweekend trekken we de stad in! De mondmaskers zullen op naam verdeeld worden, met duidelijke richtlijnen voor een correct gebruik en onderhoud. De federale overheid voorziet ook filters voor alle inwoners, maar deze zijn nog niet allemaal geleverd. Het is dus tot maandag afwachten of deze filters mee kunnen bedeeld worden, zo niet wordt hier later over gecommuniceerd.

Samen met de mondmaskers mag de Torhoutenaar ook opnieuw een ‘corona-editie’ van Sparrensprokkels verwachten. Daarin wordt o.a. de Torhoutse exitstrategie toegelicht.

Mondmaskers voor de bedrijven en instellingen

Naast de inwoners van de stad wil het lokaal bestuur ook de bedrijven en instellingen helpen in hun zoektocht naar kwalitatieve mondmaskers. Daarom bestelde de stad 250.000 chirurgische mondmaskers. Deze zullen tegen kostprijs ter beschikking gesteld worden aan Torhoutse bedrijven en instellingen (zoals o.a. de scholen). Bedrijven of instellingen die mondmaskers willen bestellen, kunnen dat via www.torhout.be/mondmaskers-voor-ondernemingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *