Torhout : Groenhove anders bekeken !

Geschied- en Heemkundige kring het Houtland Torhout vzw :

al meer dan eens plaatsten we deze activiteit op onze kalender. Wie de erfgoedwandeling samen met ons ondernam, zal dit allicht niet zo verwonderlijk vinden. Een boeiende activiteit waarbij toch steeds weer iets anders te beleven valt in het veranderende decor van het Groenhovebos. Sedert onze laatste keer zijn er nieuwe delen van het bos toegankelijk. Het is dan ook niet verrassend dat we opnieuw de vraag ontvingen voor deze erfgoedwandeling.

Tot midden 19de eeuw was de omgeving van Groenhove een arm gebied met heide, bos en vijvers. Het was zo goed als onbewoond en het vormde het westelijk uiteinde van het uitgestrekte ‘Bulskampveld’. In Torhout werd dit gebied sinds de middeleeuwen ‘oostuyt’ genoemd, de benaming voor de uitgestrekte zone die men bereikt als men de stad oostwaarts uit gaat. (Meer info in het jaarboek van 2006, artikel Maurits Pyck).

Onderweg staan we stil bij ingrepen op het landschap. Aan de hand van bomen, planten en enkele voor velen nauwelijks op te merken sporen vertellen we u meer over hoe het landschap zijn huidig uitzicht kreeg. We doen niet het volledige bos, daar hebben we geen tijd voor.

Er wacht je een boeiende tocht van twee uur door het bos van Groenhove!

Praktisch: Wanneer?: zondag 26 juli 2020 om 10u Waar?: Parking Groenhove, Bosdreef Inschrijven: Zonder uitzondering verplicht bij de secretaris: zie gegevens onderaan Prijs: gratis voor leden, niet-leden steunen met 3 euro. Bij regenweer of zonneschijn, over aangepaste kledij beslis je zelf Wie inschrijft, krijgt de richtlijnen vooraf betreffende eventuele Coronamaatregelen. Onder andere een mondmasker zal verplicht zijn.

Info : desender.decramer@scarlet.be – 050/211889 www.heemkundetorhout.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *