Torhout gaat van start met een heuse welzijnsraad

Welzijn kan worden omschreven als het welbevinden op medisch, sociaal, psychisch, maatschappelijk en materieel vlak en behelst dus een brede waaier aan topics. Tot voor kort kwamen deze items verspreid aan bod op (deel)adviesraden. Er was evenwel geen adviesorgaan dat specifiek deze materie behandelde en waar deze uitvoerig konden besproken worden met de betrokken actoren. Hieraan wil het Lokaal Bestuur Torhout dit najaar tegemoet komen door de oprichting van een Welzijnsraad.

Deze spiksplinternieuwe adviesraad zal bestaan uit zowel professionele welzijnspartners actief in Torhout, verenigingen, vertegenwoordigers uit andere (gerelateerde) adviesraden, als betrokken burgers en het Lokaal Bestuur Torhout. Op deze manier hoopt het Lokaal Bestuur Torhout signalen vanuit het werkveld, verenigingsleven … vlotter te detecteren, lacunes op te sporen in de dienstverlening, overleg en samenwerking te stimuleren, en op haar beurt advies in te winnen en informatie te verspreiden over nieuwe initiatieven of projecten.

Infomoment op 30 september, iedereen welkom!
Indien dit jou (of jouw vereniging, organisatie …) aanspreekt, kom vrijblijvend langs:
donderdag 30 september
van 19 tot 20 uur
Locatie: Stadskantoor, Aartrijkestraat 11/B, Torhout
Tijdens dit infomoment geven we het startschot en lichten we graag verder toe wat deze adviesraad inhoudt. Uiteraard kunnen de leden zelf de vormgeving mee bepalen en d.m.v. hun aanwezigheid en inbreng, het belang ervan laten toenemen en een invloed uitoefenen op het welzijnslandschap in Torhout!

Nog vragen? Contacteer ons gerust telefonisch op 050 22 12 33 of per mail naar sociaal.huis@torhout.be. Ook voor voorstellen of ideeën kan je ons steeds contacteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *