Torhout eert haar onderwijsbezielers tijdens de Week van de Duurzame Gemeente Datum: 11 september 2023 | Tijd: 10:00 | Locatie: Stadhuis Torhout, Torhout

Een ode aan onze onderwijshelden

In het hart van de stad Torhout, te midden van geplaveide straten en historische gebouwen, straalt een gouden gloed van erkenning. Torhout kiest dit jaar om tijdens de Week van de Duurzame Gemeente speciaal dank uit te spreken naar hen die dagelijks bijdragen aan een kwaliteitsvol onderwijslandschap.

Bijzondere ambassadeurs voor duurzaam onderwijs

Gesteund door de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG), heeft Torhout een weloverwogen keuze gemaakt. Ze eren niet enkel de professionals maar ook de hartverwarmende vrijwilligers en verenigingen die het onderwijs in de stad naar een hoger niveau tillen. Of het nu de medewerkers van de kinderopvang zijn, de inspirerende voorleesvrijwilligers van de bibliotheek, of de toegewijde brugfiguren van het Sociaal Huis – elk van hen verdient lof voor hun onbaatzuchtige inzet.

Het is fascinerend hoe mensen als Georges Cappelle, met zijn passie voor onderwijs in verre oorden, of de teams van De Katrol en Huiswerkbegeleiding Torhout, zich dag in dag uit inzetten om een verschil te maken. Elk van hen heeft een verhaal dat het waard is om gehoord te worden.

Leerlingen aan het stuur

Binnenkort krijgen scholen ook de kans om hun eigen helden in het zonnetje te zetten. Deze intrigerende benadering, waarbij leerlingen hun eigen onderwijsambassadeurs kiezen, belooft een verfrissend perspectief te bieden op wat kwaliteit in het onderwijs echt betekent.

Spot de duurzaamheid in Torhout

Tijdens de Week van de Duurzame Gemeente worden tal van activiteiten georganiseerd. Houd je ogen open voor de kleurrijke SDG-symbolen die door de stad verspreid zijn. Of het nu in het Stadskantoor is, de bibliotheek of op andere locaties, Torhout nodigt haar inwoners uit om actief deel te nemen en zich te verdiepen in de 17 duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Naar een stralende toekomst

Terwijl we toewerken naar 2030, worden alle Torhoutenaars uitgenodigd om hun duurzame wensen kenbaar te maken. Dit is een unieke kans om samen te dromen van een wereld die eerlijker, inclusiever en duurzamer is.

Tekst Andy Vermaut en Serge Jansen van www.westnieuws.be