Torhout doet mee aan de internationale campagne ‘Say no to Violence’

Torhout doet mee aan de internationale campagne ‘Say no to Violence’, een campagne tegen geweld op vrouwen en meisjes. Van 25 november tot 10 december 2019 zal ons stadskantoor en Vrijetijdshuis oranje kleuren.

Van 25 november 2019, de Internationale Dag voor de Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Dag van de Mensenrechten, loopt de campagne ‘Say no to Violence’. Gedurende 16 dagen wordt actie ondernomen om een einde te stellen aan geweld tegen vrouwen en meisjes over de hele wereld.

Ook Torhout wil zijn steentje bijdragen aan deze campagne. Een deel van het Stadskantoor en het Vrijetijdshuis zullen baden in een oranje licht gedurende de campagne ‘Say no to Violence’. De campagne wordt gesteund door de Verenigde Naties. Wereldwijd zullen gebouwen in verschillende steden oranje kleuren als protest tegen geweld op meisjes en vrouwen.

Geweld op vrouwen kan veel vormen aannemen. Niet enkel slagen en verwondingen en verkrachtingen vallen onder deze term, maar ook onderdrukking, eremoorden, genitale verminking, psychische mishandeling …

“Elke vorm van fysiek, mentaal en seksueel geweld tegen vrouwen en meisjes is een schending van de mensenrechten”, zegt Elsie Desmet, schepen van Noord-Zuid beleid. “Met het oranje verlichten van ons Stadskantoor en Vrijetijdshuis willen we de problematiek onder de aandacht brengen.”

Meer info:


Secretaris Christelle Demoor
050 22 11 22 – Christelle Demoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *