Torhout : ‘Centrum bestaat 1 jaar

In september 2018 ging in Torhout het ontmoetingscentrum ‘t Centrum van start. Het Lokaal Bestuur Torhout, Tordale, 4Veld De Klaver (Covias), PVT De Ent en ‘t Groot Hersberge sloegen de handen in elkaar en zetten in op laagdrempelige vrijetijdsbesteding en het stimuleren van ontmoetingen tussen kwetsbare mensen in de stad.

Het opzet bestond – en bestaat nog steeds – er in om in het vroegere café ‘t Centrum een gezellige ontmoetingsruimte te creëren waar iedereen vrij kan binnenlopen om mensen te ontmoeten, een kop koffie te drinken, de krant te lezen of vrijblijvend deel te nemen aan de activiteiten. De focus ligt hierbij op de integratie van kwetsbare mensen in onze maatschappij. Vooral de activiteiten worden door de bezoekers gesmaakt. Het voorbij jaar is dan ook een breed aanbod aan activiteiten de revue gepasseerd: bingo, kaartnamiddagen, dans, pannenkoekenbak …’t Centrum was aanvankelijk twee dagen open per week maar op vraag van de bezoekers en vrijwilligers kon ’t Centrum reeds groeien naar een derde dag.

Schepen van sociale zaken, Paul Dieryckx: “Het voorbije jaar konden we vaststellen dat er een grote behoefte bestaat om laagdrempelige activiteiten te organiseren in Torhout. Het is hartverwarmend om te zien hoe de mensen elkaar vinden tijdens de activiteiten van ’t Centrum. Een ferme pluim voor de inzet van de vrijwilligers! Naar de toekomst willen we nog meer samenwerken met andere organisaties en nog meer inzetten op de activiteiten.”

’t Centrum wordt straks 1 jaar en viert feest op 12 september
Ondertussen bestaat ‘t Centrum reeds één jaar en dat moet worden gevierd! Bij een hapje en een drankje kunnen de bezoekers bovendien ideeën aanreiken voor de verdere invulling van ‘t Centrum en op een ludieke en speelse manier eveneens de activiteiten van het voorbije jaar scoren. Voeg daar een streepje muziek en een tombola aan toe en je hebt het recept voor een sfeervol feestje in ’t Centrum. Het glas wordt geheven op 12 september om 14 uur: iedereen welkom!

Vrijwilligers gezocht!
De werking van ’t Centrum wordt op heden onder meer gedragen door een 10-tal vrijwilligers. Om de werking verder uit te bouwen zijn we nog steeds op zoek naar extra vrijwilligers die dit project mee willen uitbouwen en willen helpen het een duidelijke plaats te geven in Torhout. Spreekt jou dit aan? Wil je ons een handje helpen? Geef ons een seintje via centrum.torhout@gmail.com of spring eens binnen tijdens de openingsuren! Ook voor vragen of ideeën kan je ons steeds contacteren.

Openingsuren ‘t Centrum:
dinsdag van 10.30 tot 16.30 uur
woensdag en donderdag van 13.30 tot 16.30 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *