Torhout : beleefpakketten kwetsbare gezinnen

Vanaf dinsdag 14 juli deelt het Huis van het Kind Torhout beleefpakketten uit aan elk kind in een Torhouts kwetsbaar gezin. Daarmee engageert het Huis van het Kind zich om vrije tijd en spel te stimuleren tijdens de zomervakantie.

Ondersteuning kwetsbare gezinnen tijdens zomervakantie

In aanloop naar de zomervakantie bestond er grote bezorgdheid bij heel wat professionele partners en medewerkers rond de vrijetijdsbesteding van (kwetsbare) kinderen deze zomer. Niet alleen zijn heel wat kinderen reeds lange tijd thuis door de coronamaatregelen, ook zijn er in heel wat thuissituaties van kwetsbare gezinnen vaak niet genoeg passende spel- en vrijetijdsmaterialen aanwezig. Het educatieve luik wordt opgenomen door de scholen, maar op vlak van ontspanning en vrije tijd is de ondersteuning beperkt. Daarom engageert het Huis van het Kind zich om een beleefpakket te bezorgen aan kinderen uit kwetsbare gezinnen. Het gaat om Torhoutse kinderen die gekend zijn bij één van de professionele partners uit het samenwerkingsverband van het Huis van het Kind Torhout (CLB, Sociaal Huis, CAW, Kind & Gezin, Gezinsbond, scholen, De Wieg, …).

Zomeraanbod voor kinderen

“Ondersteund door een subsidie van Kind & Gezin, zijn de beleefpakketten samengesteld uit een ruim aanbod aan spel-, knutsel-, en sportmateriaal afhankelijk van de leeftijdsgroep (bv. stoepkrijt, springtouw, frisbee, knutsel- en bouwpakketten, kralen, plasticine, verf, kladblok, kleurpotloden, ballen, drinkbus, rugzak, doe-boekjes …). Ze ontvangen ook een speelpleinpas en waardebonnen voor speelpleinwerking De Warande, een zwembeurt en een ijsje op de kinderboerderij.”‘, aldus schepen van Het Huis van het Kind Rita Dewulf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *