Tips voor een vlot marktbezoek op woensdag in Torhout.

Kom de woensdagmarkt herontdekken!
Tips voor een vlot marktbezoek

Morgen gaat fase 4 van de corona-exitstrategie in. In deze fase wordt de beperking van het aantal marktkramen opgeheven. In overleg met het marktkramerscomité besliste het Lokaal Bestuur Torhout om alle marktkramers vanaf 1 juli terug een plaatsje te geven op de woensdagmarkt. Zo kan je er vanaf morgen opnieuw een mix van voeding- en textielkramen terugvinden.

De woensdagmarkt zal omwille van veiligheidsredenen meer verspreid opgesteld staan op de Markt en zijn omgeving. Ook zijn de marktkramers en hun personeel nog steeds verplicht om een mondmasker of mondneusbescherming te dragen en om de nodige hygiënemaatregelen te respecteren. 

Om de markt veilig te laten verlopen, wordt een looplijn ingesteld (zie plan). Ontdek de nieuwe opzetting van de markt. Wandel vanaf de kerk, over de Markt en de Zuidstraat, via parking Deprez terug naar de Ravenhofstraat en de Hoedemakersstraat.

Volg de instructies van de marktwachten aan de ingangen. Zo geniet je optimaal van het lokale aanbod op de woensdagmarkt!

Richtlijnen voor bezoekers

Als je naar de markt komt, vragen we om rekening te houden met volgende richtlijnen:
⦁ Kom enkel binnen langs de ingangen in de Zwanestraat, de Hofstraat, de Blekerijstraat of de Zuidstraat.
⦁ Kom je met de auto?
⦁ Vrij parkeren kan op de parking achter het station.
⦁ Parkeren in blauwe zone kan op de parking aan de voorkant van het station, op parking Pollet, op parking Karel de Gheldere of op de parking bij het zwembad. Hou er rekening mee dat de parking bij het zwembad deze week beperkt beschikbaar is door het circus. Vergeet op deze parkings je parkeerschijf dus niet!
⦁ Er kan niet geparkeerd worden op parking Deprez.
⦁ Draag bij voorkeur een mondmasker of mondneusbescherming.
⦁ Betaal met bancontact of pasgeld.
⦁ Volg de instructies van de marktwachten.
⦁ Hou afstand (minimum 1,5 meter).

Opgelet! Tijdens de woensdagmarkt geldt er een parkeerverbod in de Blekerijstraat, op parking Deprez, in de Ravenhofstraat en op de Hoedemakersstraat. Parkeer je auto dus niet op deze locaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *